2 dk. Esporlab 20.07.2020

Microsoft Xbox Live Gold Aboneliğini Kaldırdı

Microsoft Xbox Live Gold aboneliğini kaldırdı yeni nesil konsolun tanıtımı yaklaşırken Microsoft tarafından 12 aylık abonelik paketi mağazadan kaldırıldı. Kullanıcılar tarafından tepkilere neden olsa da neden böyle bir aksiyon alındığı hakkında şuan için herhangi bir açıklama bulunmuyor. Resmi satış mağazasından kaldırılan 12 aylık Xbox Live Gold aboneliği yerine şuan için 1 aylık ve 3 aylık aboneliklerin satışları ise devam ediyor.

Microsoft, Xbox Live Gold aboneliği sayesinde kullanıcıların her ay düzenli ücretsiz oyunlara erişebildiği ve %50 indirimler kazandırdığı abonelik paketini kaldırdı. Çevrimiçi oyunları kullanıcıların büyük indirimler ile beraber temin edebilmesi ve her ay düzenli ücretsiz oyun oynayabilecekleri paket hakkında değişiklik yaptı. Bunun nedeni henüz bilinmiyor ve şirket tarafından da bir açıklama yapılmış değil. Şuan için 1 ve 3 aylık abonelik satışları devam etse de 12 aylık abonelik seçeneğini mağazadan kaldırmış bulunuyor. Anlayacağınız artık 12 aylık Xbox Live Gold aboneliği stoklarda yer almıyor.

Bazı oyun portallarında ki söylentilere göre Microsoft’un 12 aylık abonelik paketlerini kaldırmayı planladığı hakkında düşüncelere neden olmuş. 12 Aylık abonelik paketlerinin tekrar stoklara eklenip eklenilmeyeceği hakkında şuan da öngörülen bir durum olmasa da yakın zaman da açıklama yapılacağı düşünülüyor. Ayrıca bir diğer söylentiye göre Xbox Series X lansmanı yapıldığı zaman 12 aylık abonelik paketlerinin tekrardan stoklara alınıp listeleneceği konuşuluyor, bu oldukça ilginç. Sonuç itibarıyla para kazanılan ve sürekli olarak kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen bir abonelik paketi neden durduk yere sessizce kaldırılır ki.

Microsoft 12 aylık Xbox Live Gold aboneliğini durdurdu

Microsoft Xbox Live Gold aboneliğini kaldırdı. Resmi satış mağazasında şuan da Xbox Live Gold 1 Ay paketi 29,99 TL’ye Xbox Live Gold 3 Ay paketi 74,99 TL üzerinden satışa sunulmuş. Gördüğünüz gibi 12 aylık abonelik şuanda resmi satış sitesinden kaldırılmış bulunuyor. Microsoft 12 aylık abonelik satışını şuan listesinden kaldırsa da farklı e-pin siteleri üzerinden abonelik paketinin satın alınabileceği öngörülüyor.

Kullanıcıları meraklandıran bu olaydan hemen sonra Microsft şirketinden bir sözcünün açıklama yaptığı söyleniyor. İddiaya göre konu hakkında görüşlerini Inverse’e aktaran sözcü, şirketin 12 aylık Xbox Live Gold satışları iptal edildiği hakkında karar alındığını belirtmiş. Bu alınan karar arından mağazadan çevrimiçi olarak listelenen 1 aylık ve 3 aylık abonelik paketlerini alabileceklerini dile getirmiş.

Microsoft Store üzerinden abonelik paketlerine göz atmak ve satın almak için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Bu konu hakkın da görüşlerinizi bizimle paylaşmak isterseniz, konu altından yorum bırakabilirsiniz.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al