3 dk. Esporlab 17.03.2020

Microsoft Xbox Series X Teknik Özelliklerini Duyurdu

Hepimizin merak içerisinde beklediği haber geldi. Microsoft Xbox Series x teknik özelliklerini duyurdu. Konsol piyasasına büyük bir rol modeli olacak çok sağlam donanımları barındıracak. Microsoft hepimizin beklediği yıl sonuna doğru çıkartmayı planladığı tabiri caiz ise yeni Xbox Series X oyun konsoluna ait tüm özellikler hakkında açıklamalarda bulundu. Microsoft’un resmi blog hesabından yayınlanan haberde Xbox Series X’e ait donanım özellikleri ve Xbox Series X’in tasarımı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

X Box Series X’in Donanımları Neler? 

Xbox Series X donanım özellikleri ise şöyle, işlemci bakımından AMD’e ait 8 çekirdekli 3.8 GHz hızına sahip özel üretilmiş olan Zen 2 işlemcisini taşıyacak. Xbox Series X grafik kartı ise yine AMD 12 teraflop, RNDA 2 GPU ile desteklenerek eşsiz oyun deneyimi sunulacak.  Xbox Series X kaç gb ram olacak sorusuna gelecek olursak, 16 GB GDDR6 Ram’e sahip olacak ve oyun performansınızı üst düzeyde tutacak. Depolama birimi olarak ise, Seagate’in 1 TB NVME SSD tercih edilmiş, yani bu demek oluyor ki Xbox Series X’in tüm özellikleri sizlere doyumsuz bir oyun deneyimi yaşatacak. 

x box series x'in işlemcisi hangisi

x box series x’in işlemcisi hangisi

Xbox Series X 4K 60 FPS destekleyecek mi? 

Eşsiz donanımlarla donatılmış olan Xbox Series X ile 4K 60 FPS oyun dünyasını deneyimleme şansınız olacak. Aynı zaman da oynayacağınız oyun destekliyor ise 120 FPS’e kadar deneyimleme şansınız olacak.  Digital Foundry‘in test sonuçlarına göre Xbox Series X’in üzerinde ki işlemci, aynı anda dört adet Xbox One S oyunu oynatabilecek kadar güçlü performansa sahip. GPU tarafından, 12 teraflop özelliği ise ışın izleme teknolojisi sayesinde yüksek kalitede sonuçlar sağlıyor. Xbox Seris X’te olacak Hızlı Sürdürme donanım özelliği ise, oyun konsolunuz herhangi bir durumda kapandığı zaman, tekrardan açtığınız da oyunda kaldığınız yerden devam edebilmenizi sağlayan mükemmel bir özellik.

x box series x depolama birimi

x box series x depolama birimi

Konsol test ekibinden bir kullanıcı çok daha ileriye giderek, konsolu bir hafta boyunca kapalı tuttu. Daha sonra konsola güncelleme yapıp yükleme ekranına girmeden oyununa kaldığı yerden devam etti. Bu gerçekten çok iyi değil mi? Yeni nesil konsol Xbox Series X, HDR özelliğini başka bir boyuta taşıyor, artık HDR özelliğini taşımayan oyunlara dahi HDR efektleri ekleyebiliyor olacak. Bu eşsiz özellik yeni nesil konsollar için üretilmiş tüm oyunları destekliyor olacak. Gelişmiş teknolojiye sahip bu özellik, oyunlara renk körü modu eklemek içinde kullanabileceği söyleniyor. 

Xbox Series X’in Tüm Özellikleri: 

  • CPU: 3.8GHz 8x Zen 2 Çekirdek (SMT ile 3.6GHz) 
  • GPU: 12 TFLOP, 1.825GHz 52 CU, Özel RDNA 2 
  • İşlemci Tabanı: 360.45mm2 
  • Süreç: TSMC 7 nm Geliştirilmiş 
  • RAM: 16 GB GDDR6 
  • Bellek Bant Genişliği: 560GB/s’de 10GB, 336GB/s’de 6GB 
  • Dahili Depolama Alanı: 1 TB Özel NVMe SSD 
  • G/Ç Hızı: 2,4 GB/s (Raw), 4,8 GB/s (Sıkıştırılmış) 
  • Genişletilebilir Depolama Alanı: 1 TB Genişletme Kartı 
  • Harici Depolama: USB 3.2 HDD Desteği 
  • Optik Sürücü: 4K UHD Blu-ray Sürücü 
  • Performans: 4K 60 FPS (120 fps’ye kadar) 
xbox series x'in tasarımı nasıl

xbox series x’in tasarımı nasıl

Bu arada güzel bir haber daha verelim Digital Foundry, Gears 5‘in Xbox Series X’e taşıyacağını aynı zaman da Xbox One oyun konsollarında Gears 5’e sahip olanlara ücretsiz sunacağını belirtti. Daha fazla detaylı bilgiye ulaşmak için, Microsoft Xbox Series X teknik özelliklerini duyurdu blog içeriğine buradan göz atabilirsiniz. 

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al