1 dk. Serkan KÖSE 27.05.2021

Microsoft’un Yeni Nesil Windows’u İçin İlk Bilgiler Geldi

Microsoft’un yeni nesil Windows’u için ilk bilgiler geldi. İşte yeni Windows hakkında gelen ilk bilgiler.

Yazılım devi Microsoft’un CEO’su Satya Nadella, Build 2021 konferansı etkinliğinde sırasında Windows ile alakalı ilginç ve şaşırtıcı bilgiler duyurdu. Microsoft’un bir süredir üzerinde çalıştığı “yeni jenerasyon” bir Windows işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Yeni Windows işletim sisteminin geliştiricilere ve içerik üreticilerine büyük değişiklikler getirmesi, onlara uygulamalarını paylaşmaları ve bunlardan gelir elde etmesi için daha iyi yollar sunacak.

Geliştiriciler için uygulama içi satın alımlar için üçüncü taraf ödeme sistemlerini kullanma seçeneği verileceğini ve bu da geliştiricilerin komisyon ödemekten kaçınması sağlayacağı konuşuluyor. Yeni Windows’un geliştiricilere “yenilikçi ve yeni bir açık platform” sunacağı düşünülüyor. Bunların yanında Microsoft Store’un da devrimsel bir güncelleme alabileceği söyleniyor.

Nadella, birkaç aydır yeni jenerasyon bir Windows’un özelliklerini test ettiğini ve bunun hakkında konuşmak için sabırsızlandığını dile getirdi. Microsoft’un CEO’suna göre son gelecek güncelleme, bu on yıl içerisindeki en önemli güncellemeyi almış bile olabilir. Bu yeni jenerasyon sistemde arayüz yeniden inşa edilecek, pek çok yuvarlatılmış köşe ve “hareketli” başlangıç menüsü olacak ve ayrıca eski simgelere de veda etmiş olacağız.

Yazılım devi Microsoft’un CEO’su bu güncellemeye basitçe Windows 10 demek istemediğini çünkü her şekilde kendini yenilemeye devam eden bir sistem olduğunu vurguluyor. Temmuz 2021’de Windows 10’un piyasaya sürülmesinin üzerinden 6 yıl geçmiş olduğu düşünüldüğünde Microsoft’un artık bekleme niyetinde olmadığını görebilir. Yeni sistemin Sonbahar’da gelebileceği düşünülüyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al