6 dk. Esporlab 08.04.2020

Mount & Blade 2 Bannerlord Taktikleri

Mount & Blade 2 Bannerlord taktikleri ile oyunun kuralını baştan yazmaya hazır mısın? Çıkış yaptığı andan itibaren çoğu kişi oyunu satın alıp erken erişimdeyken oynamaya başladı bile. Yıllardır tüm hayranları tarafından beklenen oyunu en iyi şekilde oynayabilmek için önerilerimiz var. Mount Blade en iyi rehber sizler için hazırlandı.

Dört gözle yıllardır beklediğimiz Mount & Blade II: Bannerlord, bildiğiniz üzere 30 Mart 2020’de piyasa sürüldü ve erken erişime açıldı. Herkesin en çok merak ettiği konu ise, oyunda nasıl bir servete sahip olabileceğimiz veya bunu nasıl kazanabileceğimiz. Bu rehberde, Mount Blade 2 Bannerlord para kazanma yöntemleri hakkında da sizlere elmas niteliğinde taktikler vermiş olacağız.

Mount Blade 2 Bannerlord Taktikleri:

Mount & Blade II: Bannerlord da nasıl para kazanılır?

  • Ekonomi Sistemini Anlayın:

Oyunda para kazanabilmeniz için ilk önce ekonomi sistemini anlamanızda yarar var her şey buradan başlıyor. Herhangi bir dükkanda satın alım yaptığınızda alacağınızın ürünleri yarı fiyatına alabilme şansınız var. Ürünleri satın almadan önce, diğer şehirlerde ki dükkanlarda ki fiyatlarına da göz atın. Hangi şehirde alacağınız ürün çok fazlaysa, bu ürünün fiyatı çok daha düşük fiyata satılıyor. Buna çok dikkat ederseniz, oldukça kârlı alışverişler yaparsınız.

Herhangi bir şehir pazarına gittiniz, burada elinizde olan ürünleri satıcıya sattığınız zaman, satmış olduğunuz ürün ne kadar çok varsa o şehirde alacağınız paranın fiyatıda düşmüş oluyor. Bu yüzden diğer şehirleri de dolaşarak, en yüksek fiyata satabileceğiniz şehirleri tercih edin. Bu sayede, çok iyi bir tüccar olabilirsiniz ve çok daha fazla para kazanmış olursunuz, bu sabır işidir.

  • Karlılaştığınız Kervanlar’dan Öneriler Alın:

Oyundan sırf ticaret yaparak keyif alanlara özel olarak yeni bir özellik eklenmiş, bu özellik haritada karşılaştığınız kervanlardan tavsiye alma özelliğidir. Karşılaştığınız bu kervanlar altın niteliğindedir, çünkü hangi ürün hangi şehirde ucuza satılıyor bunlar size öneri verir. Bir ürünü hangi şehirden ucuza satın alıp, hangi şehire fazlaya satabileceğiniz hakkında bilgiler sağlıyorlar. Ticarete başlamadan önce, kesinlikle bu kervanlarla karşılaşırsanız es geçmeyin, öneriler alın.

Oyun dinamik bir yapıya sahip olduğu için şunuda unutmamanız da fayda var, kervanla karşılaştınız ve size bir ürünü X şehrinden satın alıp, Y şehrine pahalıya satabileceğinizi söyledi. Sizde hemen acele ederek X şehrine gidip ürünü aldınız, ve Y şehrine doğru yol aldınız şehre vardığınızda ürünü satarken fiyatının düşük olduğunu görebilirsiniz. Çünkü dinamik bir ekonomik sisteme sahip olan oyun, ürün satış fiyatları siz gidene kadar güncellenmiş olabilir, fiyatı düşmüşte olabilir yükselmişte olabilir. Kervanların verdiği önerileri dikkate alın evet doğru yalnız, size önerdiği ürün yakın şehirdeyse bunu uygulayın.

Mount & Blade: II Bannerlord Dükkan Açma

  • Bir Dükkan Açmalısınız:

İlk olarak oyunda karşınıza çıkan haydutları ve çapulculara saldırarak bunları esir alırsınız ve bunlardan gelen ganimetleri satarsınız. Bu sayede 10.000 ile 15.000 dinar toplarsınız, paranızı topladıktan sonra ise bir dükkan açarak ticarete açılmaya başlarsınız. Mount blade 2 bannerlord taktikleri arasında oldukça büyük öneme sahip bunu bilmelisiniz.

Dükkanınızın iyi iş yapmasını ve güzel getiriler sağlamasını istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken şey pazar araştırması olacaktır. Dükkanı açacağınız şehrin ne hangisi olduğuna karar verdiyseniz, bu şehrin çevresinde ki köylere tek tek gezerek hangi ürünler satıldığına göz atın. Daha sonra dükkan açarken, çevre köylerde satılan ürünler hangisi ise, o ürünlerin satışını yapan bir dükkan açacaksınız.

Açmış olduğunuz dükkanın kâr etmesi için biraz zaman geçmesi gerekiyor, bu yüzden biraz sabırlı olmanızda fayda var. Dükkanı açtınız ve 3-4 gün gibi bir süre geçti ve hala kâr etmiyorsa, yanlış ürün dükkanı açmış olduğunuz anlamına geliyor. Bu yüzden, dükkanınızda sattığınız ürünü kolay bir şekilde değiştirip farklı ürün üzerinde çalışmasını sağlayın.

  • Ticari Kervan Oluşturun:

Mount Blade 2 Bannerlord kervan nasıl kurulur resimden anlayacağınız üzere, karar vermiş olduğunuz bir şehrin kasabasında Demirciye gidip, kolaylıkla kervan oluşturabiliyorsunuz. Kervan oluşturmadan önce bilmeniz gereken bazı şeyler var. Kervan açmak ilk etapta oldukça yüksek maliyetli gelebilir, bu yüzden ilk önce dükkan açarak para kazanmaya başlayıp daha sonra eliniz bollaştığı zaman bir kervan oluşturun. Kervan açmanın şartları da var tabi, birliğinizde yoldaş olması gerekiyor. Kervanın başında duracak yoldaşınızı iyi belirlemeniz gerekiyor.

Kervana göndereceğiniz yoldaş, artık birliğinizde olmayacak bu yüzden savaşırken kayıplar verebilirsiniz. Bu yüzden yoldaş tercihinizi doğru seçmek büyük öneme sahip. Aksi takdirde güçsüz bir yoldaş seçerseniz, haydutlar tarafından sıkça kervana saldırı yaparlar. Sizi zorlamayacak orta yolu bulmanızda fayda var. Kervanın kar yapma sürecide, tıpkı dükkan gibidir bu yüzden sabırlı olmalısınız.

Mount Blade 2 Bannerlord Parti Morali Nasıl Yükseltilir?

  • Düzenli olarak haydut ve çapulcu avlayın

Bu arada oyunun sırf ticaret üzerine kurulu olduğunu kesinlikle düşünmemek lazım. Bildiğiniz gibi oyunun ana teması savaşmaktan geçiyor, bu yüzden partinizin moralini yüksek tutmak için düzenli olarak haydut avlamanız gerekiyor. Partinizdeki üyeler her zaman savaş yapmaktan hoşlanırlar, bu yüzden sürekli ticaretle uğraşır haydut ve çapulcu avlamazsanız partinizin morali düşecektir. Her önünüze gelene saldırmayın, aksi takdirde sizden güçlü ordulara denk gelirseniz çok büyük kaybınız olur. Bu yüzden ordulara, kervanlara değilde önünüze çıkan haydut ve çapulcu unsurlarına her gördüğünüz yerde savaş açabilirsiniz. Bu sayede sürekli olarak partinizin moralini yüksek tutmuş olacaksınız.

  • Liderlik Yeteneği Yükseltme

Ne kadar çok orduya komutanlık yaparsanız, o kadar çok liderlik puanınız artar. İyi bir lider olursanız ve liderlik puanınızı sürekli geliştirirseniz partinizin moralide yüksek oluyor. Liderlik puanınıza da odaklanmanızı tavsiye ediyorum.

  • Yemek Çeşitliliğine Önem verin

Şunu baştan söylemek istiyorum, ordunuzun karnını doyurması için yemek envanterinize sadece tahıl türü ucuz besinler ile doldurmayın. Ordunuzda ki insanların beslenme ihtiyacı gerçek hayattakinin tıpa tıp aynısı. Bu yüzden, yemek envanterinizi geniş tutun, ordunuzun morali yüksek olsun istiyorsanız zeytin, üzüm, et gibi zengin içerik sunun.

Bahsetmiş olduğumuz konulara önem verip bu şekilde bir ilerleme kaydederseniz oldukça verimli bir oyun deneyimi yaşayacaksınız. Sağlıcakla kalın.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

“Mount & Blade 2 Bannerlord Taktikleri” için 2 yanıt

  1. berk ali dedi ki:

    Mükemmel teknikler vermişsiniz elinize sağlık devamı gelsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al