2 dk. Serkan KÖSE 03.11.2021

Netflix Games Duyuruldu Netflix’e Oyunlar Geldi

İnternet televizyonu Netflix’in uzun süredir üzerinde çalıştığı oyun projesini sonunda hayata geçirildi.

Dünyanın en büyük video içerik platformlarından birisi olan Netflix geçtiğimiz yıllarda oyun sektörüne giriş yapacağını açıklamıştı. Oyun pazarında da yer almak isteyen Netflix, bünyesine Mike Verdu’yu dahil ettiğini duyurmuştu. Oyun sektöründeki deneyimli isimlerden birisi olan Verdu, daha önce Zynga ve EA Mobile şirketlerinde çalışmalar yürütmüştü.

Netflix’in bulut temelli oyunlar üzerine yoğunlaşacağı ve kendi gerçek oyunlarını çıkartacağı iddia edilmiş olsa da daha sonrasında bu iddialar yalanlanmış ve firma ana uygulaması üzerinden sunulacak mobil oyunlar planladığını açıklamıştı.

Netflix Games Netflix Uygulamasına Eklendi

Netflix geçtiğimiz ay Android uygulamasının içine Stranger Things: 1984 ve Stranger Things 3 oyunlarını eklemişti. Test olarak yapılan bu ekleme sadece Polonya merkezli yürütüldü. Netflix oyun testine daha sonrasında İtalya ve İspanya ülkelerini de eklemişti.

Netflix’in Android uygulamasında başlatılan bu test Google Play Store üzerinden oyun indirmeyi içeriyor. Bu nedenle oyunlar bulut üzerinden aktarılmıyor ve kullanıcıların cihazlarına kuruluyor. Bu sayede oyunlarda bir donma ya da gecikme sorununun da önüne geçiliyor.

Şirketin uzun bir süredir test ettiği bu özellik için yeni bir adım atıldı. Netflix’in Netflix Games ismiyle sunduğu servis hakkında yaptığı açıklama ise şöyle; “Bugünden itibaren, dünyanın her yerindeki üyelerimiz bu beş mobil oyunu oynayabilecekler: Stranger Things: 1984 (BonusXP), Stranger Things 3: The Game (BonusXP), Shooting Hoops (Frosty Pop), Card Blast (Amuzo & Rogue Games), ve Teeter Up (Frosty Pop). İster dönüp dönüp baştan oynayabilecekleri çerezlik bir oyun ister favori hikayelerinin derinliklerine doğru sürükleyici bir deneyim arayışında olsun, tüm üyelerimize hitap edecek bir oyun arşivi oluşturmak istiyoruz. Henüz başında olduğumuz müthiş bir oyun deneyimi yaratma yolculuğumuza sizleri de dahil etmekten büyük heyecan duyuyoruz.”

Netflix’in bu açıklaması servise yeni oyunların da ekleneceğinin habercisi. Servisin ilerleyen günlerde iOS kullanıcılarına da sunulup sunulmayacağı merak konusu.

 

 

 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al