1 dk. Serkan KÖSE 15.07.2021

Netflix Oyun Sektörüne Giriyor

Video akış servisi Netflix, şimdi de yeni bir sektöre giriş yapıyor. Gelen son bilgilere göre Netflix oyun sektörüne giriş yapacak. 

Bilindiği üzere konsol ve oyun bilgisayarına sahip olmayan kullanıcılar son dönemde çevrimiçi bulut tabanlı oyun akış servislerine yöneliyor. Bu servisler son dönemde kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. 

Nvidia, Microsoft, Google ve Amazon bulut tabanlı oyun akış servislerini duyurmuştu. Gelen son bilgilere göre popüler video akış servisi Netflix’te kendi bulut tabanlı oyun akış servisini geliştiriyor. 

Netflix İçinde Oyun Geliştirme Bölümü Kuruluyor

Güvenilir kaynaklardan birisi olan Bloomberg’in haberine göre Netflix, daha önce EA Games ve Facebook’un Oculus takımında da çalışan Mike Verdu’yu, oyun geliştirme başkanı yaparak işe aldı. Netflix yöneticileri daha öncesinde oyun akış platformlarına ilgi duyduklarını söylemişti ancak bu konuda resmi bir adım atmamıştı. Netflix’in böyle bir hamle yapması durumunda oyun konusunun Netflix tarafından ciddi bir şekilde ele alındığını söyleyebiliriz. 

Oyun akış platformları popüler eğlence seçeneklerinin başında geliyor. Her büyük marka bu sektörün pastasından bir pay almak istiyor. Google’ın büyük sözlerle kurduğu Stadia servisi ne yazık ki verdiği sözleri tutamadı ve pazar payını Nvidia’ya kaptırdı. Microsoft ise bu sektöre yeni girdi ve elindeki Xbox Game Pass servisi ile xCloud servisini birleştirmişti. Video akış servisinde geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Netflix’in bu konuda nasıl adım atacağı şimdilik bilinmiyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al