2 dk. Serkan KÖSE 30.10.2021

New World Oyuncu Kaybetmeye Başladı

Amazon’un geçtiğimiz haftalarda erişime açtığı ve 2021 yılının en çok beklenen oyunlarından birisi olan New World oyunu için işler ne yazık ki yolunda gitmiyor. 

New World oyunu harika bir açılış yapmış ve üst üste rekorlar kırmıştı. Steam’de en çok oynanan oyunlar listesinde sürekli olarak ilerleyen New World düzeltilmeyen hatalar ve oyunda yer alan bazı problemler nedeniyle oyuncularını kaybetmeye başladı. Raporlara göre oyun kitlesinin yüzde 70’ini daha şimdiden kaybetmiş durumda. 

New World için tehlike çanları çalmaya başladı. Amazon’un büyük umutlarla geliştirdiği ve çıkışına kadar pek çok erteleme alan New World oyunu çıkış yaptığı gün 600.000 eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşmıştı. New World’ün çıkışı üzerinden geçen bir ayın ardından oyuncu sayısının 1 milyon barajını geride bıraktığı açıklanmıştı. 

Oyuncu Kayıpları Başladı

Gelen son bilgilere göre oyun son haftalarda çeşitli sebeplerden kitlesinin yüzde 70’i yitirmiş durumda. Bu oranın iddia olduğunu belirtmemizde yarar varken New World Steam istatistik sayfasında oyunun anlık eş zamanlı oyuncu sayısının 300.000’in altında olduğu ve 1 ay önceki oyuncu sayılarının çok altında olduğu görülüyor. Bu verilere rağmen oyun yine de CS:GO ve Dota 2 oyunları ardından Steam’de en çok oynanan oyunlar listesinde üçüncü sırada. 

New World’ün hızlı oyuncu kaybı ardında pek çok neden yatıyor. Bu sebeplerden belki de en önemlisi beta sürecinde sıkça oyuncuların şikayetçi olduğu “ekran kartı yakma” sorunu olduğunu söyleyebiliriz. Grafik bakımından gayet iyi bir noktada olan oyunun ekran kartlarını bozduğu pek çok oyuncu tarafından dile getirilmişti. New World oyununun yeni güncellemelerle tekrar popüler olup olmayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al