1 dk. Serkan KÖSE 22.06.2021

Nvidia DLSS 2.0 Pek Çok Oyun Motoruna Geliyor

Nvidia tarafından yapılan açıklamaya göre DLSS 2.0 teknoloji başta Linux olmak üzere pek çok oyun motoruna geliyor.

AMD’nin FSR teknolojisi ise açık kaynak görüntü iyileştirme yöntemini kısa bir süre önce duyurmuşken, Nvidia da DLSS teknolojisini Windows işletim harici diğer platformlara ve oyun motorlarına getirmeyi amaçlıyor.

DLSS 2.0 Linux Ve Diğer Oyun Motorlarına Geliyor

Nvidia tarafından yapılan açıklamaya göre DLSS teknoloji ile ilgili önemli bilgiler verildi. Rockstar RAGE, CryEngine, Decima, AnvilNext ve REDEngine gibi önemli oyun motorlarına da destek verecek olan DLSS 2.0 teknolojisi önümüzdeki haftadan itibaren Unity 2021.2 sürümü yanında Unreal Engine 4.0 ve 5.0 sürümleri için de yayınlanacak.

Bu gelişme ile birlikte Rainbow Six Siege, DOOM Eternal, Rust ve Red Dead Redemption 2 gibi oyunlar da DLSS 2.0 teknolojisini desteklemiş olacak. Diğer bir yandan Valve ile bir iş birliği yapan Nvidia’da teknolojiyi diğer işletim sistemlerine getirecek.

Yapılan bu iş birliği ile Proton katmanına DLSS 2.0 uygulanarak Linux kullanıcılarının da Tensor çekirdeklerinden yararlanmasına imkan sunulacak. Nvidia’nın açıklamasına göre Vulkan destekli oyunlara DLSS 2.0 teknolojisi bu ay, DirectX desteği ile gelecek ay sunulacak.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al