2 dk. Serkan KÖSE 15.04.2021

Nvidia Ekran Kartı Stok Sorunu Yıl Sonuna Kadar Devam Edecek

Nvidia ekran kartı stok sorunu ile önemli açıklamalar geldi. İşte Nvidia stok sorununun çözüleceğini tarih.

Kullanıcıların ekran kartı denilince aklına gelen ilk firma olan Nvidia hissedarları ile gerçekleştirdiği toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Nvidia’nın bu açıklaması pek çok kullanıcıyı üzecek gibi görünüyor.

Ekran kartı üreticisi Nvidia’nın uzun bir süredir ekran kartı taleplerini karşılayamadığı biliniyor. Özellikle pandemi nedeniyle daha da sıkıntılı bir hale gelen bu durum görünüşe göre bir süre daha devam edecek. Nvidia tarafından yapılan daha önceki açıklamalara göre Nvidia, Mayıs 2021 döneminde normal üretim sürecine dönmeyi hedefliyordu ancak Nvidia için 2021 ilk çeyrek raporları açıklanmadan önce kötü haber geldi.

Nvidia Ekran Kartı Stok Sorunu Devam Edecek

Konu hakkında açıklama yapan Colette Kress, şirketin depolarında bulunan ürünlerin azalmaya başladığını ve yapılan üretimin Mayıs ayına kadar normale dönmeyeceğini belirtti. Yapılan bu açıklama ile birlikte Nvidia’nın çip üretimini normal hızına dönemediğini görüyoruz. Yapılan açıklamaya ek olarak Kress, Nvidia’nın arzının önümüzeki aylarda toplanmaya başlayacağını ve bu atılacak adımlar doğrultusunda yeni yılda talebin karşılanmaya başlanacağını düşündüklerini açıkladı.

nvidia ekran kartı

Son olarak Nvidia Ampere etkinliğinin güzel geçtiğini her fırsatta dile getiriyor olsa da durumun böyle olmadığı görülüyor. Nvidia’nın beraberinde çalıştığı firmalara da ürün tedarik etme süreçlerinde sıkıntılar yaşadığı görülüyor. Haziran ayının başlarında üretileceği düşünülen Nintendo Switch Pro konsollarının üretim sürecinin de aksayacağı ve bu durumda da ürünün daha geç bir tarihte duyurulacağı tedarikçilerden gelen haberler arasında yer alıyor.

Sektöre yakın kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre kullanıcılar en azından yıl sonuna kadar sağlık bir şekilde ekran kartlarına ulaşamayabilir.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al