1 dk. Serkan KÖSE 23.08.2021

Nvidia’nın ARM’ı Satın Alma Süreci Zorlaştırılacak

2020 yılının Eylül ayında bilindiği üzere Nvidia 40 milyar dolar karşılığında ARM’ı satın alacağını açıklamıştı. Görünüşe göre bu satın alma süreci Nvidia açısından zorlaştırılacak. 

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yılın Eylül ayında Nvidia, 40 milyar dolar yatırım ile yarı iletken sektöründe büyük ses getiren ARM’ı satın alacağını ve 18 ay içerisinde de tamamlanacak olan anlaşmanın devlet kurumları tarafından da onaylanması bekleniyor. Nvidia’nın ARM ile olan birleşmesinden rahatsızlık duyan Google, Microsoft ve Qualcomm bu birleşmeden şikayetçi olduklarını her platformda dile getirmişti. Görünüşe göre devletler de bu birleşmeden rahatsız. Konu hakkında İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) tarafından sert tepkiler gelmeye devam ediyor.

Önemli Teknolojiler İçin Sorun Teşkil Edebilir

CMA tarafından yayınlanan rapora göre ARM Holdings Plc’nin Softbank’tan Nvidia’ya geçişi “önemli rekabet endişeleri” yaratabilir. Bu birleşmenin “NVIDIA kontrol bölümünün, şirketin rakipleri için kilit teknolojilere erişim sağlaması sonucunda inovasyonu bozacağını ve gerçek sorunlar yaşanabileceğinden endişe duydukları” CMA raporunda dile getirildi. 

Ayrıca CMA tarafı birleşme neticesinde tüketicilerin yeni ürünleri kaçırmasına ya da fiyat artışı yaşanmasına neden olacağı konusunda fikir belirtirken, Nvidia tarafı ise birleşmenin Arm, lisans sahipleri, rekabet ve Birleşik Krallık için fayda sağlayacağını açıkladı. CMA’nın bu görüşlerini ele almayı ve yönetimin endişelerini çözme fırsatı için merakla bekleyen Nvidia’nın görüşmelerin olumlu sonuçlanması adına her türlü fırsatı değerlendireceği belirtiliyor.  

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al