1 dk. Serkan KÖSE 03.12.2021

Nvidia’nın Yüzü Gülmüyor: ARM Satın Alımına Bir Engel Daha

Özellikle ekran kartı modelleri ile dikkat çeken Nvidia’nın ARM satın alımı yılan hikayesine döndü. Devletler Nvidia’nın ARM’ı satın almaması için yeni adımlar atmaya devam ediyor. 

Nvidia dört yıl önce İngiltere merkezli ARM’ı büyük bir fiyatla SoftBank’tan satın almıştı. Nvidia’nın bu satın alma adımı sonrasında ilk olarak şirketler bu satın alıma karşı çıkmıştı. Avrupa Birliği ve İngiltere tarafından araştırılan Nvidia’nın ARM’ı satın alma sürecine dair ABD Federal Ticaret Komisyonu’ndan da (FTC) satın alımın gerçekleşmemesi için bir dava açıldı. 

FTC Satın Alımın İnovasyonu Durduracağı İçin Satın Alımın Gerçekleşmesini İstemiyor

Mobil cihazların işlemcilerinde ve son dönemde PC işlemcilerinde de görmeye başladığımız ARM, dört yıl önce Nvidia taradından 40 milyar $ karşılığında satın alınmıştı. ARM, kendi çip tasarımlarının pek çok sektörde kullanılması için Apple, Google, Qualcomm, Microsoft, Intel ve AMD başta olmak üzere pek çok büyük küçük şirketle anlaşması bulunuyor. Nvidia ise elbette ki bu şirketlerin bir rakibi. 

FTC tarafından yapılan açıklamada, Nvidia’nın ARM’ı satın alması durumunda sektördeki inovasyon duracak. Nvidia, ARM’ı satın aldıktan sonra ARM’ın diğer şirketlerle yaptığı anlaşmalara erişebilecek ve rakiplerinin zayıf yönlerini öğrenerek, yeni ürünlerinin rakiplerinin ürünlerinden çok daha iyi bir şekilde sunabileceğinden endişe duyulduğu belirtildi. Nvidia ise satın alıma dair gerekli görülmesi durumda devletlerle görüşmelerin yapılabileceğini ve satın alma işlemi sonrasında devletlerin sunduğu gerekçelerin gerçekleşmeyeceğini açıklamak istiyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al