2 dk. Esporlab 09.11.2020

Activision Blizzard Oyunları Mobile Geliyor

Türkiye ve Dünya’da en büyük oyun üretim firmalarından olan Activision Blizzard Oyunları Mobile Geliyor. Hedefi ilk olarak oyuncu ve gelir miktarını artırmak. İlk olarak mobil oyun içeriği üretmeye call of duty ile başlayan ve 300 milyon indirmeye ulaşan firmanın diğer oyunlarını da bu platforma aktarmak istemesinde bu durum çok etkili oldu. Önümüzdeki dönemle birlikte mobil oyun sektöründeki etkisini hissettirmeyi hedefleyen firma tarafından yapılan açıklamalar oyuncularda heyecan yaratmayı başardı.

Activision Blizzard Yeni Mobil Oyun Tarihi Belli Mi?

Uzun yıllardır konsol ve PC platformlarında oyunlarını kullanıcılara ulaştıran Activision Blizzard mobile oyunları konusunda yaptığı paylaşım detaylarında herhangi bir tarih vermedi. Daha önce call of duty serisiyle büyük bir oyuncu kitlesi kazanan firma son olarak 2018 yılında diablo oyun sürümünün tanıtımını yapmıştı. Uzun süredir bu oyun konusunda herhangi bir detayın paylaşılmaması firma ile oyuncular arasında gerginliğe neden olsa da mobil oyunlar konusundaki son paylaşımlar bu gerginliği dağıtacaktır.

Activision Blizzard Oyunları Mobile Geliyor

Activision Blizzard Oyunları Mobile Geliyor

Activision Blizzard Oyun Özellikleri Nelerdir?

Dünya genelinde yüzerce oyun ve 500 milyonu aşkın oyuncu sayısına sahip olan Activision Blizzard mobile geçerek bu sayıları daha da arttırmayı hedeflemektedir.

Bu kadar fazla oyuncuya şirket prensiplerinin yanı sıra oyunlarındaki kaliteyle ulaşan firmanın oyun özellikleri şu şekildedir;

  • Oyunların HD ses ve görüntü kalitesi,
  • Belirli bir konuya dayanmaları,
  • Gerçekçi grafiklere sahip olmaları,
  • Donma ve kasma yaşanmaması,
  • Heyecan düzeylerinin yüksek olması

Daha önce bu heyecanlı oyunları kullanıcılarına PC ve konsol oyunları olarak sunan Activision Blizzard, mobil olarak da aynı kaliteyi yansıtmak için büyük çaba harcamaktadır.

Activision Blizzard Mobil Sahnesinde Başarılı Olur Mu?

Her ne kadar bu güne kadar mobil için birkaç oyundan fazlasını üretmese de Activision Blizzard, bu platformun yabancılık çekmeyecektir. Bu öngörülebilir durum firmanın Dünyanın en büyük oyun sağlayıcısı olması ve farklı firmalarla da ortak çalışmasıyla kolaylıkla açıklanabilir. Diablo Mobile spin ve Diablo Immortal gibi oyunların geliştirilme aşamalarıyla da uğraşan firma, hazırda bulunan oyuncu kitlesiyle mobil oyunlarında herhangi bir sıkıntı yaşamayacaktır.

Mobil Oyun Üretimi Mantıklı Mı?

Dünyadaki akıllı telefon sayısının bilgisayar ve konsol oyunlarından çok fazla olmasından dolayı mobil içerikler kullanıcılara daha kolay ulaşmaktadır. Son yapılan toplantı da bu platforma yöneleceklerini belirten Activision Blizzard başkanı Daniel Elegre, tüm android ve İOS telefonlarda olmak istediklerini belirtti. Kullanıcıların oyunlara daha kısa sürede ulaşmalarını sağlayacak olan bu platforma geçilmesi Activision Blizzard için çok kazançlı bir durum olması yüksek ihtimaldir.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al