2 dk. Esporlab 13.11.2020

Among Us Nasıl Başarılı Oldu?

İlk piyasaya sürüldüğü zaman çok fazla talep görmeyen oyun Among Us 2020 yılının başlarından itibaren büyük bir çıkış yakaladı. Kısa süre içerisinde çok fazla oyuncu sayısına ulaşan Among Us şimdilerde hemen her bilgisayar veya telefonda bulunmaktadır. Uzayda görevleri esnasında aralarındaki haini bulmaya çalışan astronotların hikayesinin anlatıldığı bu video oyunu 2018 yılında tam da hazır olmayan haliyle piyasaya sürülmüştü. Bir süre durgunluğunu koruyan oyun daha sonra twich yayıncıları ve kurucuların yenilemeleriyle tekrar gündeme geldi.

Among Us Yükselişi Nasıl Başladı?

Piyasaya girişinden sonra bir süre unutulan oyun Among Us aşağıda belirtilen etkenlerden dolayı kısa sürede popüler hale gelmiştir;

  • Yapımcıların kullanıcı isteklerini dikkate almaları,
  • Oyunun çevrimiçi özelliği,
  • Pandemi sürecinde insanların evlerinde kalmaları,
  • Twich yayınlarının oyun tanıtımı yapmaları,
  • Oyun görüntü ve ses kalitesinin iyi olması,
  • Mobil sürümle desteklenmesi

Kolay ve anlaşılır yapıya sahip olan oyun daha önceleri Türkiye’de vampir köylü ismiyle birçok kullanıcı tarafından kullanılıyordu. Bu oyunun gelişmiş versiyonu olan Among Us’un çevrimiçi versiyonunun olması kullanıcıları bir araya gelemedikleri arkadaşlarıyla oyun sırasında buluşmalarını sağlamaktadır.

"<yoastmark

Among Us Nasıl Oynanır?

Görevleri gerçekleştirmek üzere yazılımı yapılan ve akıllı telefonların tamamına uyumlu olan oyun Among Us basit bir oynanış mantığına sahiptir. İki takım üzerinden oynanan Among Us’ta farklı görevleri bulunan crewmate ve impostor grupları yer almaktadır. Oyun anlayışına göre impostorların görevli crewmateleri öldürmek, crewmatelerin görevi ise aralarındaki hainleri yani impostorları bulmaktır. Bu durum oyun süresinin bitişine kadar veya ekran ışığının sönmesine kadar devam etmektedir. Heyecanın üst düzey yaşandığı bu süre sonunda belirlenen görevi daha iyi şekilde tamamlayan takım oyun galibi ilan edilir.

Among Us Ücretli Mi?

Mobil veya yerel ağlar üzerinden 7/24 oynanabilme özelliğine sahip olan Among Us oyuncuları için ücretli ve ücretsiz seçenekler bulunmaktadır. Oyunun mobil sürümü için herhangi bir ücret ödemesi yapılmazken bilgisayardan bu heyecanı yaşamak isteyenlerin ise az da olsa ödeme yapmaları gerekmektedir.

Among Us Kurulumu Nasıl Yapılır?

Bu oyunu bilgisayar veya akıllı telefonlarına indirenlerin create game sekmesine tıklamaları, oyun haritasını belirlemeleri ve oyunda kaç kişi olmak istediklerini belirtmeleri gerekmektedir. Daha sonra çoklu oyunlar için TVNBFF yazan bölgenin arkadaşlara gönderilmesi ve bu kişilerinde giriş ekranında bulunan PRIVATE kısmına kodlarını girerek dahi olmaları gerekmektedir. Bu aşamadan sonra oyuncular giriş ekranı kısmında görüntüleri ve diğer işlemlerle ilgili farklı ayarlamalar yapabilirler.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al