2 dk. Serkan KÖSE 06.08.2021

Epic Games Store’un Özel Oyunlarının Performansı İyi Görünmüyor

Bilindiği üzere Epic Games, Fortnite oyunu sonrasında büyük bir kar elde etmiş ve Valve’in Steam platformuna rakip olarak Epic Games Store’u hayata geçirmişti. Epic Games Store pazarda tutulması için bazı özel oyunları sadece Epic Games Store üzerinden satışa sunmuştu. Servisin özel oyunlarının Epic Games’e ne kadar gelir getirdiği belli oldu. 

Bilindiği üzere Epic Games geçtiğimiz yıllarda Epic Games Store ile Steam’e rakip olmuştu. Özellikle haftalık oyunları ile adından söz ettiren Epic Games Store ayrıca bazı PC oyunlarının bir süreliğine özel olarak sadece Epic Games Store üzerinden satılması için özel anlaşmalar yapıyor. Şu sıralar Fransa merkezli oyun stüdyosu Ubisoft’un pek çok oyunu ise Metro Exodus oyunları bunlara örnek olarak verilebilir. Epic Games elbette ki bu oyunlara Epic Games Store’a özel olması için belirli ücretler ödüyor. Epic Games’in bu oyunlar için ne kadar para ödediği ve bu oyunlardan ne kadar kar ettiğine dair bir rapor yayımlandı. 

Epic Games’in Beklentileri Tutmadı

Epic Games’in son raporuna göre Aralık 2018 ile Haziran 2019 tarihleri arasında Epic Games Store’a özel olarak getirdiği oyunlardan sadece bir oyun kar elde etmiş. Bu oyun ise ilginç bir şekilde Metro Exodus oyunu değil. Epic Games’in ilk dönemde kar elde ettiği tek oyun Satisfactory oyunu. Oyunun özel oyun olması için toplamda 11.5 milyon dolar gibi devasa bir ödeme yapan Epic Games’in bu oyundan elde ettiği gelir ise 11.6 milyon dolar. Yani Epic Games sadece bu oyundan 100.000 dolar gibi oldukça az bir gelir elde etmiş durumda. 

Satisfactory oyununun ne kadar sattığını Epic Games açıklamış değil ancak oyunun geliştiricisi olan Coffee Stain Studios oyunun ilk haftasında 500.000 adet sattığını ve stüdyonun en iyi çıkış yapan oyunu olduğunu belirtmişti. Oyun daha sonrasında ise Steam platformuna da geldi. Diğer oyunlara baktığımızda Metro Exodus oyununun özel oyun olması için 37 milyon dolarlık bir ödeme yapıldığını ancak oyundan 22 milyonun bile kazanılmadığı görülüyor. Bu pek şaşırtıcı değil çünkü Metro Exodus oyunu Epic Games’in ilk özel oyunuydu ve mağaza o zamanlar bugünlerde olduğu gibi popüler değildi. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al