2 dk. Esporlab 30.11.2020

Hideo Kojima Kimdir? Hangi Oyunları Yaptı?

Hideo kojima kimdir? Hangi oyunları yaptı? Sorularını, online oyunları oynamayı seven oyun tutkunları tarafından sorulmaktadır. Hideo Kojima, 1963 doğumlu ve japon video oyun tasarımcısıdır. Aynı zamanda, yönetmen, yazar ve yapımcıdır. Dünyanın en ünlü oyun şirketi olan Konomi’de başkan yardımcılığı yapmış ve hazırlamış olduğu hikayeler ile Metal Gear oyun serisini geliştirmiştir. 2005 yılında oluşturmuş olduğu ekip ile kendi oyun şirketi olan Kojima Productions şirketini kurmuştur.

Geliştirdiği Oyunlar

Hideo kojima kimdir? Hangi oyunları yaptı? Denildiğinde, oyun severler aradıkları tüm bilgilere ulaşabiliyor. Küçük yaşlarda yalnız yaşamaya ve Japon dergilerine kısa hikayeler yazan Hideo Kojima, hayal ettiği oyunları tasarlamaya başlamıştır.

Yaptığı oyunlar arasında şunlar yer alıyor;

  • Metal Gear,
  • Metal gear solid,
  • Castlevania Lords of Shadow,
  • NCS Arcade,
  • Lost Wald,
  • Death Stranding,

Farklı oyun şirketlerinde çalıştığı için çoğu zaman oyun yapımında göstermiş olduğu başarılar engellenmeye çalışılmıştır. Ancak en iyi oyunları yaparak, oyun sektöründe kendisinden söz ettirmiştir.

Hideo Kojima Kimdir? Hangi Oyunları Yaptı?

Hideo Kojima Kimdir?

Oyun Yapmaya Başlaması

Oyun dünyasına ilk adımını Famicom firması ile atmış ve oyun tasarımcısı olarak çalışmaya başlamıştır. Hideo kojima kimdir? Hangi oyunları yaptı? Araştırmalarını yapanlar, film yönetmeni olma isteğinin üniversite dördüncü sınıfta oyun tasarımcısı olmak olarak değiştirdiğini öğrenebilecektir. Oyun tasarımları konusunda en büyük desteği annesinden aldı. Bir zamanları ünlü oyunu olan Super Mario Boss oyunun yapımcısı Shigure Miyemoto kendisine büyük destek vermiştir.

Çalıştığı Şirketler

Hideo Kojima, oyun yapım sürecinde zor dönemler geçirsede, 1986 yılında Konami şirketinde çalışmaya başlamıştır. Tasarım ve planlama müdürü olarak işe başladıktan sonra duyduğu hayal kırıklığı ile Nintendo şirkesine geçiş yapmıştır. Burada NCS Arcade türü oyunları geliştirmeye başlamıştır. Daha sonraki dönemlerde, Sony Entertainment şirketinde çalışmış ve kendisine ait Kojima Productions şirketini kurmuştur.

Son Yıllardaki Çalışmaları

2015 yılında Sony Entertainmet şirketi ile çalışacağını duyurmuş olmasına rağmen Kojima Production şirketini kurarak, yeni oyun geliştirmeleri çalışmaları yapmıştır. Playstation 4 için özel Death Stranding geliştirme çalışmalarını yaparak, 2019 yılında piyasaya sürmüştür. Uzun yıllar çalıştığı Konami şirketinden ayrılmıştır. Oyuncular tarafından yaptığı tüm oyunlar sevildiği için geniş kitlelerin desteğini almıştır. 2014 yılında kendi ekibi ile fox engine oyun motorunu geliştirmiştir. Hideo Kojima yaptığı oyunlarda, oyun yönetimi ile birlikte oyun senaryolarını da yapmıştır. Geliştirmiş olduğu death stranding PS4 oyunu Japonya oyun piyasasında ilk gün 186.000 satış sayısına ulaşmıştır.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al