2 dk. Esporlab 21.09.2020

Playstation 5 Özellikleri ve Fiyatı

Playstation 5 özellikleri Amerika’da açıklandığında bizler de bunları not etmekten büyük mutluluk duyduk. Çünkü gamerlerı etkileyecek yeni özelliklerin çok dikkat çekici olduğunu söylemekte fayda var. Gelin hep beraber Playstation 5 özelliklerine şöyle bir göz atalım.

Playstation 5 Özellikleri Nedir?

PlayStation 5‘in içine baktığımızda tabi ki de AMD Zen 2 mimarisine sahip olduğunu görebiliyoruz. Bununla birlikte frekans hızı ise 3.5 GHz. Ayrıca bu işlemcinin içerisinde hızı sağlayacak sekiz çekirdekli bir işlemci de yer alıyor.

Playstation 5 ram belleğine bakarsak tamı tamına 16 GB olduğunu görebiliriz. Ayrıca depolama alanı olarak sizlere 825 GB’lık bir depolama alanı sunuyor.

Konsolda da bu sene yenilikler bitmemiş. Konsol içerisinde SSD teknolojisinin kullanıldığını görüyoruz. Bu şekilde oyunların sistem içerisine yüklenme süresinde de epeyce azalma yaşanılacağı düşünülmekte.
Konsolun içerisindeki grafik ışıklandırma sayesinde artık oyunlar size daha gerçekçi olarak gözükecek ve oyunları oynarken çok daha fazla zevk alacaksınız. Bununla birlikte Playstation 5 4K olarak bilinen televizyonlarda da 120 HZ’ye kadar görüntü verebileceğini garanti ediyor. Ayrıca belirtilen özellikleri de göz önüne alırsak Playstation 5 ile birlikte 8K televizyonlarda da bu oyunların rahat bir şekilde oynanabileceği anlaşılabiliyor.

Playstation 5 Yeni Fiyatı Ne Olacak?

Playstation 5’in yeni özellikleri merak edildiği gibi fiyatı da çok merak ediliyor. Şu anda tam belirtilen bir Türkiye fiyatı yok ama araştırmacıların özellikle de son gelen gümrük vergileriyle birlikte Playstation için beklenen fiyatın vergiler dahil tam olarak 6.500 TL civarlarında seyir edeceği düşünülmektedir. Bu da şu demek oluyor. Türkiye’de yer alan kullanıcılar sadece oyun konsolu için 2.500 TL gibi bir vergi ile karşı karşıya kalabilecekler.

Playstation 5 Oyunları Neler Olacak?

Playstation 5 bekleyenler için diğer önemli detay ise oyunları… Yeni konsolun içerisinde yer alan oyunları merak edenler epeyce fazla. Sony güvencesiyle sunulacak olan oyunların tam listesi ise aşağıdaki gibi olacağı beklenmektedir.

  • Spider-Man: Miles Morales
  • Hogwarts: A Dark Legacy
  • God of War: Ragnarok
  • Final Fantasy XIV
  • Call of Duty: Black Ops Cold War
  • Devil May Cry 5
  • Deathloop
  • Five Nights at Freddy’s
  • Fortnite

Playstation 5’te yer alacak bu oyunlarla birlikte buna karşılık olarak XBOX oyunları da epeyce merak edilmektedir. Playstation fiyatına karşılık yeni XBOX fiyatının da çok yüksek olduğu beklenenler arasındadır. Bakalım gamerlar hangisini tercih edecek? XBOX mı? Yoksa Playstation 5 mi?

Playstation 5Playstation 5 Tanıtım Videosu

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al