1 dk. Serkan KÖSE 01.02.2022

Sony, Bungie Studios’u Satın Aldı

Microsoft tarafının Activision Blizzard’ı satın almasıyla birlikte bir hamle de Sony tarafından geldi.

Geçtiğimiz ay Microsoft Xbox tarafının oyun dünyasının öncü stüdyolarından Activision Blizzard şirketini satın alması gündemi oldukça sarsmıştı. Aynı seviyelerde olmasa da yakın hamleler Sony tarafından da bekleniyordu. Bazı kullanıcılar oyun dünyasınınki bu satın alımlara olumsuz baksa da stüdyoların gelecekleri oldukça kritik olduğu söylenebilir.

Microsoft hamlesi sonrasında Sony, 3,6 milyar dolara Bungie şirketini satın almış durumda. Halo ve Destiny yapımları ile bilinen stüdyo aktarılana göre PlayStation çatısı altında bağımsız bir yan kuruluş faaliyeti göstererek çoklu platform stüdyosu olarak yoluna devam edecek.

Sony Interactive Entertainment’ın CEO’su olan Jim Ryan satın alımla ilgili şu açıklamada bulundu:

”Bungie, oyunun en ikonik serilerinden Halo ve Destiny’yi yarattı ve stüdyo zaman içerisinde geliştirdiği oyunlar aracılığıyla topluluğa büyük ölçekte inanılmaz sürükleyici deneyimler getirme konusunda derin bir uzmanlığa sahip. Aynı zamanda gelecekteki projeler için son derece etkileyici bir yol haritaları var. Bu ortaklığı inanılmaz derecede heyecan verici yapan şey, yüksek düzeyde etkileşime sahip PlayStation topluluğuyla birleşen bu uzmanlıktır.

Bu, inşa ettiğimiz oyun deneyimlerini geliştirmek için devam eden stratejik bir adımdır. Bungie’nin dünya standartlarında bir hizmet yaklaşımı sağlama konusundaki uzmanlığı ve uzun vadeli bir topluluk katılımı son derece zorlayıcıdır.  PlayStation Studios’un sahip olduğu, Bungie’nin mevcut ve gelecekteki IP portföyünü geliştirme potansiyeline kattığı olağanüstü becerileri görüyoruz.

Bu ortaklık, hem PlayStation topluluğuna hem de Bungie’nin oluşturduğu topluluğa ilham verici yeni deneyimler getirecek.”

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al