3 dk. Serkan KÖSE 26.08.2021

Oyuncular Amazon’un Yeni Oyun New World’un Türkçe Olmasını İstiyor

Amazon’un uzun bir süredir üzerinde çalıştığı MMORPG türü oyunu New World oyununun Türkçe dil desteği ile birlikte çıkması isteniyor. 

Amazon’un geçtiğimiz günlerde kapalı beta sürecini başlattığı ve sonrasında çeşitli hatalar nedeniyle betayı kapattığı ve bu dönemde bile Twitch’in en çok izlenen oyunları arasına girmeyi başaran New World oyununun 28 Eylül 2021 tarihinde çıkması bekleniyor. Oyunun çıkışına az bir süre kala oyuncuların istekleri de artıyor. 

Amazon New World Nedir?

Amazon’un uzun bir süredir üzerinde çalıştığı New World oyunu Amazon Games tarafından geliştirilen ve eğer ki yeni bir erteleme olmazsa 28 Eylül 2021 tarihinde çıkacak olan devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma yani oyuncular arasında daha çok bilinen adıyla MMORPG türü oyunudur. Oyunun ilk olarak Mayıs 2020 tarihinde çıkacağı açıklanmış ancak pandemi ile birlikte bu tarih pek çok kez değişmişti. Oyunda satın al iş modeli kullanılacak ve oyunda zorunlu abonelik ücreti de bulunmayacak. 

Oyunda oyuncular doğaüstü Aeternum adasında gemi kazası geçiren bir maceracı olarak kendilerine yeni bir kader oluşturacak. 

Türk Oyuncular Oyunun Türkçe Dil Desteğine Sahip Olmasını İstiyor

Bilindiği üzere New World oyunu şu an sadece İngilizce (ABD ve İngiltere), İspanyolca, Brezilya Portekizcesi, İtalyanca, Fransızca, Almanca ve Lehçe dillerini destekliyor.

Oyunun Steam sayfasında bulunan tartışmalar bölümünde ise oyun ile ilgili konular oyuncular tarafından tartışılıyor. Burada açılan Rus Dili başlığı ise özellikle Rus oyuncular tarafından çok ilgi görmüştü. Ardından oyunun geliştiricilerinden olan Windsward ise şu açıklamada bulunmuştu:

“Merhaba! Buradaki son güncellememden bu yana oyun için RUS Dili yerelleştirmesi konusunda ekiple çalışmaya devam ettiğimi doğrulamak için bu konuyu tekrar ziyaret etmek istedim. Güncellemeleri aldığımda paylaşacağım. İhtiyaçlarınızı dile getirdiğiniz için teşekkür ederim ve ekiple birlikte çalışıyorum. Desteğin için teşekkürler!”

Rus oyuncuların istediği ile birlikte geliştirici bir yerelleştirme ekibi ile oyunun Rus diline de destek vereceğini ve bunun için çaba gösterdiklerini açıklamıştı. 

Bilindiği üzere ülkemizde de MMORPG oyunlarını oynayan büyük bir kitle bulunuyor ve bu kitlenin büyük bir kısmı oynadıkları oyunu kendi dillerinde oynamak istiyor. Bu nedenle Türk oyuncular da New World oyununun geliştiricilerinin dikkatini çekmek için Steam sayfasından yeni bir tartışma başlattılar. Rus oyuncuların ardından Türk oyuncular da oyunun Türkçe dil seçeceğine sahip olmasını istiyor. Konu hakkında başlatılan tartışma ise şöyle:

“Sevgili Amazon üreticileri,

Türkiye’deki oyuncular için oyuna Türkçe dil desteği getirirseniz çok mutlu oluruz. Oyunu kendi dilimizde anlayarak ve keyif alarak oynamak istiyoruz. Oyunun kapalı betada olduğunun ve daha da geliştirileceğinin farkındayız.

İyi çalışmalar dileriz.”

Yapılan bu gönderiye kısa süre içerisinde 796 yorum ve 100’ün üzerinde ödül geldi. Oyunun Türkçe dil seçeceğine sahip olması için yine de Türk oyuncuların desteğine ihtiyaç bulunuyor. Eğer siz de MMORPG türü oyun seviyorsanız ve New World oyununu bekliyorsanız bu linkten destek olabilirsiniz.  

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al