2 dk. Serkan KÖSE 23.03.2022

Peak Games’in Çalıntı Reklamında Karar Açıklandı

Ülkemizin popüler mobil oyun stüdyolarından birisi olan Peak Games’in 3 yıl önce yayımlanan reklamıyla ilgili açılan davada karar açıklandı. İşte Peak Games’in uzun süre gündem olan reklamı ile ilgili karar.

İki Türk girişimci tarafından 2010 yılında kurulan ve 2020 yılında mobil oyun devi olan Zynga tarafından satın alınan Peak Games, 2019 yılında tüm Türkiye tarafından konuşulan bir reklam filmi ile gündeme gelmişti. Tam 41 televizyon kanalında aynı anda yayımlanan reklam filmi uzun bir süre boyunca pek çok kişi tarafından konuşulmuştu. Yayımlanan Peak Games reklam filminin daha sonrasında çalıntı olduğu tespit edilmişti.

Peak Games reklam filminin çalıntı olduğunun ortaya çıkmasının ardından yaptığı açıklamada, yayımlanan reklam filminin çalıntı olduğunu bilmediklerini belirtmiş ve reklam filmini çeken ajansa hem ABD’de hem de Türkiye’de dava açacaklarını açıklamıştı. Peak Games konu hakkında 3 yıl sonra yeni bir açıklama yaptı.

Dava Kararı Belli Oldu

Peak Games tarafından yapılan açıklamada, “Söz verdiğimiz gibi sonucu buradan paylaşıyoruz. Üç yıl önce büyük bir heyecanla yayınladığımız ancak daha sonra çalıntı olduğunu öğrendiğimiz reklam filmiyle ilgili açtığımız dava bugün neticelendi. Mahkeme, reklam filminin özgün olmadığını onayladı, ajansa açtığımız davayı kazandık. Karar, haklılığımızın tescillenmesinin yanı sıra yaratıcı işlerde özgünlüğün önemini de vurguladığı için çok mutluyuz.” denildi.

Dava süreci ile ilgili detaylı bir açıklama yapmayan Peak Games, gelen iddialara göre 10 milyon TL’nin üzerinde bir tazminat kazandı. Peak Games bu tutarı şimdilik onaylamamış olsa da dava hakkında yeni bilgilerin ortaya çıkması durumunda yeni bilgileri aktarmaya devam edeceğiz.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al