2 dk. Esporlab 03.01.2020

PlayStation 5 Fiyatı Belirli Olmaya Başladı

Oyun Konsolu sektöründe son zamanların en büyük rekabetlerinden birisi oluşmaya başladı. Microsoft’un Xbox Series X konsolu ile beraber Sony’nin PlayStation 5 oyun konsolu 2020 yılına damga vuracak. Oyun konsolları piyasaya sürülmeden önce hakkında birçok dedikodu peydahlanmaya başladı. Birçok analist PS 5’in Xbox Series X’den daha uygun fiyata satılacağını dile getirdi. Bu politika elbette Sony’nin daha fazla oyun konsolu satmasına olanak sağlayacak.

PS 5’in en baskın, en belirgin özelliklerinden birisi de SSD teknolojisi ile daha hızlı olacak olmasıdır. Sony ve Microsoft 2013 yılında yine karşı karşıya gelmiş, PS 4 ve Xbox One satışları yine aynı dönemde başlamıştı. Kıyasıya süren bu mücadelede kazanan takımın kim olduğunu bilmiyoruz. 2020 içinde yapılacak lansman sonucunda satışa çıkacak olan PS 5 oyuncuları oldukça memnun edecek gibi görünüyor. Ne kadar gelişmiş ya da teknolojik olsa da PS 5 halkın alım gücüne göre fiyat belirliyor gibi görünüyor.

PlayStation 5 Fiyatı

PlayStation 5 ile ilgili çalışmalar yapan analistler, bu oyun konsolunun fiyatını belirledi. PS 5 tanıtıldıktan sonra satışlar 399 Dolar üzerinden yapılacak. 400 doların üzerine herhangi bir şekilde çıkılmayacağı düşünülüyor. Ancak bu konu Xbox Series için oldukça farklıdır. Microsoft, X Box Series X için minimum 450 Dolar gibi bir fiyat belirleyecek gibi görünüyor. Oyun konsollarına olan ilginin hem azalması hem de artması şirketlerin de değişik politikalar benimsemelerine neden olmuştur.

Bizler burada olayı hep PS 5 gözünden baktık. Uygun fiyat belirlemesi durumunda pastanın büyük çoğunluğunu alabileceğini dile getirdik. Ancak; Microsoft, Sony’den daha ucuz bir fiyat politikası benimser ise işte o zaman işlerin sarpa saracağını söyleyebiliriz. Rekabetin zirve yapacağı bu noktada oyuncular artık fiyattan ziyade oyun konsollarının teknik özelliklerine bakılacağını söyleyebiliriz. Tabi burada konuştuklarımızın hemen hemen tamamı bir varsayım üzerine kurulu. 2020 yılı içerisinde yapılacak tanıtımlar sonrasında şirketler bir ön sipariş aşamasından geçecek. Ön sipariş sonrasında gerçek fiyatların ne olduğu görecek ve tekrardan yorum yapmaya çalışacağız.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al