2 dk. Serkan KÖSE 16.04.2021

PlayStation 5 HDMI Bağlantısına Önemli Özellikler Eklendi

PlayStation 5 HDMI bağlantısına önemli özellikle eklendi. Yeni eklenen özelliklerle birlikte konsolu açmak ya da kapatmak çok daha kolay hale geldi.

Japon teknoloji şirketi Sony yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5’e yeni güncellemeler getirmeye devam ediyor. Kısa bir süre önce PlayStation 5’in ilk en büyük güncellemesini yayınlayan Sony şimdi de PlayStation 5’in HDMI bağlantısına önemli özellikler getirdi.

Yeni güncelleme ile birlikte “HDMI Link” isimli özellik PlayStation 5’e geldi. Bu özellik sayesinde konsol kullanıcıları PlayStation 5’i açmayı ya da kapatmayı çok daha kolay bir şekilde yapabiliyor. Gelen özellikle birlikte PlayStation 5 ve bağlı olduğu ekranı ayrı ayrı açmak ya da kapatmak yerine tek bir yerden bu işlemleri gerçekleştirmek mümkün olacak. Kullanıcıların bu anlamda hangi cihazı açtığının ya da kapattığının önemli olduğunu belirtmekte yarar var.

PlayStation 5 HDMI Bağlantısı Artık One – Touch Play Desteğine Kavuştu

PlayStation 5’e gelen “One – Touch Play” isimli özellik açıldığında, kapalı ya da uyku durumunda olan PlayStation 5 açıldığında bağlı olduğu ekranda açılıyor ve ekranın görüntü kaynağı da otomatik olarak PlayStation 5’e geçiş yapıyor. Özellik PlayStation 5’i açtıktan sonra ekranı ayrıca açtığı ve bu anlamda kullanıcıların ekranlarından PlayStation 5’in kaynağını bulma zahmetini ortadan kaldırıyor.

Güncelleme ile birlikte kullanıcılar PlayStation 5’lerinin bağlı olduğu ekranı kapattığında PlayStation 5’lerinin de otomatik olarak uyku moduna geçmesini sağlayabiliyor. Bu özellikle birlikte kullanıcılar aynı anda hem PlayStation 5’i hem de ekranlarını kapatma eyleminde bulunmak yerine sadece ekranlarını kapatarak PlayStation 5’lerinin uyku moduna geçmesini sağlayabilecek.

Son olarak güncelleme PC monitörleri için daha yüksek kare hızı desteğini getiriyor. Bu sayede PlayStation 5 destekleyen monitörlerde 1080p’de 120 Hz görüntü alabiliyor. Kullanıcılar ayrıca HDR özelliğini her zaman açık ya da her zaman kapalı seçeneğinin yanında sadece desteklediğinde açık şeklinde de kullanabilecek.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al