1 dk. Serkan KÖSE 17.10.2021

PlayStation 5 İçin Kapak Macerası Kısa Sürdü

Japon teknoloji devi Sony geçtiğimiz yıl yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5’i satışa sunmuştu. PlayStation 5’in satışa sunulmasının ardından üreticiler konsol için kapak tasarlamaya başlamıştı. Bu kapakları kullanan kullanıcılar için kötü haber geldi.

PS5 oyun konsolu hatırlanacağı üzere plastik bir kapak ile geliyor ve bu kapak değiştirilebiliyor. Bu durumda PlayStation 5 sahipleri, orijinal PS5 kapağı yerine internetten kendilerinin beğendikleri kapakları satın alabiliyordu. Yaklaşık 40 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan bu kapaklar yeni yeni yaygınlaşırken, Sony bu pazarın önüne geçti. Piyasadaki kapak üreticileri Sony’nin bu hamlesinin ardından üretimi durdurdu. 

PlayStation 5 Kapakları İçin Kötü Haber

Dbrand markası ise Sony’nin bu çağrısına kulak asmadı ve kapaklarını satmaya devam etti. Firma PlayStation 5 için siyah kapaklar satmaya devam ederken Sony’nin bu durum hakkındaki cevabı merak ediliyordu. 

Bu durum karşısında beklenen oldu ve Sony Dbrand markasının da kapak üretmesini engelledi. Dbrand markası burada Sony gibi bir marka ile dava sürecine girmeden kapaklarının satışını durdurudu. 

Sony’nin PlayStation 5 oyun konsolu sadece beyaz renk seçeceği ile satışa sunuluyor. Bu durum pek çok kullanıcının sinirini bozuyor olsa da Sony’nin 2022 yılında büyük bir ihtimalle siyah bir PlayStation 5 modelini de satışa sunacağı düşünülüyor. Firma hatırlanacağı üzere siyah renge sahip PlayStation 5 aksesuarlarını tanıtmış ve bu ürünler kullanıcılar tarafından çok beğenilmişti. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al