2 dk. Esporlab 16.01.2020

PlayStation 5 Şubat Ayında Sergilenecek!

Japon teknoloji devi Sony, son 2 yıldır PlaySation 5 ile gündeme geliyor. Yaklaşık 7 yıldır üzerinde çalışılan PS 5 içi nihayet yolun sonuna gelindi. Bir aksilik olmazsa bu yılın sonunda tanıtılacak ve satışa çıkacak olan PS 5 hala merak edilmeye devam ediliyor. Henüz tasarım detayları belirli olmayan PS 5 önümüzdeki ay Sony tarafında iş ortaklarına sergilenecek Sony, her yıl düzenlediği Destination PlayStation etkinliğinde iş ortaklarına hem yeni çıkacak ürünlerini hem de yıllık planlarını sunuyor. 2020 Şubat ayında düzenlenmesi planlanan etkinlikte ise şirketin yeni oyun konsolu PlayStation 5’in sergileneceği düşünülüyor.

PlayStation 5 İş Ortaklarına Gösterilecek

2013 yılında tanıtılan PlaySation 4’de yine buna benzer bir etkinlikte yine iş ortaklarına özel olarak sunulmuştu. Bu yapılacak ön tanıtım basın ve ziyaretçilere kapalı olurken iş ortaklarına sınırsız bir şekilde açık olacak. Özel lansman şeklinde olacak etkinlik sırasında PS 5 hakkındaki tüm detaylar iş ortaklarına paylaşılacak. Sony, Destination PlayStation etkinliği hakkında resmi bir açıklama yapmazken davet edilen bazı özel gazeteciler etkinliğin Şubat ayı içerisinde yapılacağını onayladı.

Destination PlayStation etkinliğinde Sony, PS 5 ile ilgili gelişmeleri iş ortaklarına, distribütörlerine ve bazı özel yayıncılarına aktaracak. Oldukça büyük bir distribütör tarafından yönetilecek olan etkinlik, Sony’nin aslında PS 5 için onay alacağı bir etkinliktir. Daha önceki yıllarda olduğu gibi Sony bu yıl da E3 etkinliklerine katılmayacak. Bu etkinlik ile beraber yıl sonuna kadar 3, 5 adet daha etkinlik düzenleyecek olan Sony, Destination PlayStation etkinliğini çok büyük, canlı bir şekilde düzenlemeyi düşünmüyor.

Artık resmen sona yaklaşıyor gibiyiz; Sony, bu etkinlikler ile beraber PlayStation 5’i öncelikle özel kişilere göstermeyi hedefliyor. Alınacak geri dönüşler ile son bir kez gözden geçirilecek olan oyun konsolu resmi tanıtım ile beraber satışa çıkacak. Bugüne yazdığımız yazılarda bu tarihin Kasım 2020 gibi olduğunu belirtmiştik. Ancak; bu toplantılar, alınan geri dönüşlerin uygulanması vs. gibi durumlar oyun konsolunun çıkış tarihini değiştirebilir.  Ancak gözler bir yandan da Microsoft’a at olan Xbox oyun konsolunda. Hemen hemen ikisinin aynı dönemde çıkması bekleniyor.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al