2 dk. Esporlab 31.12.2019

PlayStation 5’in Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı!

PlayStation 5 ile ilgili detaylar yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. 2020 Sonbahar ayında tanıtılması beklenen PS 5 ile ilgili sızıntı haberleri her geçen gün kulağımıza gelmeye başlıyor. GitHub üzerinden yapılan paylaşıma göre bu oyun konsolu ile ilgili birçok teknik özellik kullanıcılar ile paylaşıldı. 2013 yılında PlayStation 4’ü piyasaya süren Sony, 2013 yılından bu yana yeni oyun konsolu üzerine çalışıyor. PlaySation 5 üzerinde oldukça uzun bir süredir çalışan Sony, ortaya oldukça güzel bir başarı çıkaracak gibi görünüyor. Son zamanlarda birçok iddia ortaya atılsa da paylaşılan her resmi haber ile sızdırılan bilgilerin geçerli olmadığı gözlemlendi. Oyun Konseyi olarak bu yazımız içerisinde PlayStation 5’in Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı! üzerine bir haber paylaşacağız.

GitHub’dan PlayStation 5 Teknik Özellikleri Sızdırıldı!

Gitbub merkezli bir sızıntı bugün ortalığı karıştırdı. Yapılan paylaşım haberi ile PS 5 tüm teknik özellikleri açığa çıktı. Paylaşılan sızıntı haberine göre yeni oyun konsolunun Zen 2 Mimarisi ve 2.000MHz 36 özel Navi işlemcisine sahip olacağı iddia edildi. Aynı zamanda PS 4 PRO’dan 2 kat daha hızlı GDDR6 bellek de kullanıldığı belirtiliyor. Bununla beraber 9,2 teraflop yapabileceği iddia edilen PS 5, bu özelliği ile Xbox serisinin gerisinde kalıyor. Xbox Series X’de teraflop değerinin 12,2 olmasından dolayı rakibinin biraz gerisinde kaldığını söyleyebiliriz.

Github üzerinden yapılan paylaşımlar eğer doğru ise Microsoft’un Xbox oyun konsolu Sony’nin oyun konsolu PlayStation 5’den daha iyi olacak gibi görünüyor. Microsoft, Xbox Seri X ile daha çok üst düzey oyuncuları hedef alacak. Premium oyunlar ile Premium oyuncuları hedef alacak olan oyun konsolu gerçek anlamda üst düzey performanslar sunacak.

PlayStation 5; her oyuncu kitlesine hitap eden bir oyun konsolu olacak. Üzerindeki çalışmaların hala devam etmesinden dolayı net bir tanıtım ya da teknik özellik incelemesi şu an da paylaşılmıyor. 2020 Kasım ayı gibi satışa çıkacağı düşünülen PS 5, belki de birçok oyuncunun şaşırmasına neden olacak. Yapım şirketleri 2016 yılından bu yana oyunlarını PS 5 ile uyumlu hale getirmeye çalışıyor. PlayStation 5’in Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı! desek de tüm konuşulanların bir sızdırma haber olduğunu, gerçeklik ile ilgili olmadığını biliniz.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al