1 dk. Serkan KÖSE 04.05.2021

PlayStation Discord İle Ortaklık Kurdu

Sony’nin sevilen markalarından birisi olan PlayStation Discord ile ortaklık kurdu.  İşte bu ortaklığın detayları.

Genellikle oyuncular tarafından kullanılan ve son zamanlarda ismi farklı şirketler tarafından satın alımlarla anılan Discord uygulaması çıkan söylentilerin ardından bir şirket ile resmen anlaşmaya vardı.

playstation-discord-ile-ortaklik-kurdu

Sony Interactive Entertainment’ın CEO’su Jim Ryan, kısa bir süre önce Sony’nin resmi blog sitesi üzerinden PlayStation ile Discord’un anlaşmaya vardığını duyurdu. Jim Ryan açıklamasında, “140 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan iletişim hizmeti Discord ile ortaklık kurduğumuzu duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Ekiplerimiz ile birlikte Discord’u gelecek yılın başında PlayStation Network’e entegre etmek için sıkı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikli hedefimiz Discord ve PlayStation deneyimlerini konsol ve mobil cihazlara getirerek insanların daha rahat bir şekilde iletişim kurmalarını ve eğlenmelerine olanak sağlamak.” açıklamasında bulundu.

Japon teknoloji devi Sony bu anlaşma doğrultusunda Discord’dan azınlık hisse satın aldı. Geçtiğimiz günlerde yazılım devi Microsoft’un Discord’u 10 milyar dolar karşılığında satın almak istediği ortaya çıkmış ve sonrasında görüşmeler bir noktada tıkanmıştı. Discord’un daha sonrasında satın alıma yaklaşmadığı ve halka arz planını devreye aldığı ortaya çıkmıştı.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al