1 dk. Serkan KÖSE 12.04.2021

PlayStation Londra Stüdyosu Yeni Nesil Bir Oyun Geliştiriyor

PlayStation Londra stüdyosu yeni nesil bir oyun geliştiriyor. Peki PlayStation’ın yeni oyunu hakkında neler biliniyor?

Geçtiğimiz yılın sonlarında Japon teknoloji devi Sony ve Amerika merkezli teknoloji şirketi Microsoft yeni nesil oyun konsolları olan PlayStation 5 ve Xbox Series S ile Xbox Series X oyun konsollarını satışa sunmuştu. Yeni nesil oyun konsollarının çıkmasıyla birlikte her iki şirketin de oyun planları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Özellikle özel oyunları ile dikkat çeken Sony PlayStation kısa bir süre önce tüm stüdyolarını PlayStation Studios çatısı altında toplamıştı. Ortaya çıkan son bilgilere göre PlayStation London Studio isimli oyun stüdyosu yepyeni ve yeni nesil bir oyun geliştiriyor.

playstation-londra-studyosu-yeni-nesil-bir-oyun-gelistiriyor

PlayStation Londra Stüdyosu Yepyeni Bir Oyun Geliştiriyor

Geliştirilen oyun şimdilik resmi olarak duyurulmadı. Geliştirilen oyun stüdyo tarafından verilen iş ilanı ile ortaya çıkan bu oyun ise “yeni nesil bir IP ve yepyeni” olarak tanımlanmış. Geliştirilen yeni oyun herhangi bir serinin devamı olmayacak yeni bir oyun olacak ve oyun PlayStation 5 oyun konsolu için çıkış yapacak.

İş ilanına göre PlayStation stüdyosunun sanatçı, animatör ve grafik programcısı aradığı görülüyor. Listelerden birisinde ayrıca “Deneyim sahibi bir Çevrimiçi Oyun Tasarımcısı” arandığı da görülebiliyor. Bu bağlamda geliştirilen yeni oyunun online mod ile birlikte geleceğini ve online tabanlı olacağını söyleyebiliriz.

London Studio geçmişte de PlayStation için pek çok VR oyun tabanlı oyun geliştirdi. Açılan iş ilanının ise VR türüyle bir alakası olduğu düşünülmüyor. Oyunun detaylarının ilerleyen günlerde ortaya çıkması bekleniyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al