1 dk. Serkan KÖSE 13.01.2022

PlayStation Now Kartları Raflardan Kalkıyor

Japonya merkezli teknoloji devlerinden Sony çatısı altında bulunan PlayStation Now sisteminin fiziksel satışı sonlanıyor. İngiltere merkezli bir mağazada satıştan kaldırılma talimatı verildiği belirtiliyor.

Aktarılana göre İngiltere’deki tüm mağazalar 21 Ocak tarihine kadar fiziksel PlayStation Now kart satışlarının sonlandırılacak. Gelişmeyle ilgili PlayStation ya da Sony tarafından resmi bir açıklama gelmese de PlayStation Now sisteminin Xbox’ın Game Pass sistemine rakip olacağı konuşuluyor.

Japon şirketin Xbox Game Pass sistemine benzeyen bir sistem üzerinde çalıştığı haberleri geçtiğimiz aylarda konuşuluyordu. Yapılan haberlerde hali hazırda sunulan dijital abonelik sistemi olan PlayStation Plus ve PlayStation Now sistemlerinin birleşeceği aktarılıyor. Kod adı “Spartacus” olarak geçen bu birleşimle iki sistemin aşamalı bir şekilde birleşerek tek çatı altında sunulacak.

Yeni PlayStation Sistemi Yıl İçinde Sunulabilir

Gelişmeyle ilgili yapılan haberlerde sistemin üç farklı plan ile sunulacağı belirtildi. İlk abonelik, PlayStation Plus özelliklerini olan ücretsiz çevrimiçi oyun imkanı ve aylık ücretsiz oyun sunacak. İkinci planda Xbox Game Pass sistemi gibi geniş bir kütüphaneye erişim sağlayacak. Son plan ise geniş demo, oyun akışları ve PS klasik oyunlarından oluşan bir kütüphaneden oluşacak.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al