2 dk. Serkan KÖSE 18.05.2021

PS5 Kullanıcıları Önceki Nesil PS Kullanıcılarına Göre Daha Fazla Oyun Alıyor

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu olan PS5 kullanıcıları önceki nesil PS kullanıcılarına göre daha fazla oyun alıyor. Peki bu satın alımın artmasının nedeni ne?

Japonya merkezli teknoloji şirketi Sony yaklaşık altı ay önce yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5’i satışa sunmuştu. Sony’nin yeni nesil oyun konsolunun çıkışının üzerinden azımsanamayacak bir zaman dilimi geçmiş olsa da PlayStation 5 oyun konsolu rekorlar kırmaya devam ediyor. Oyuncuların şimdiye kadarki en büyük sorunları elbette ki tedarik ve konsolda oynanacak oyun olmaması olarak görülüyor. Ancak Pazar verilerine baktığımızda oyuncular PlayStation 4 ya da PlayStation 3 dönemine göre daha fazla oyun satın alıyor ve daha fazla oyun oynuyor.

Bilindiği üzere her yeni nesil oyun konsolunda ilk aylarda oyun kıtlığı yaşanıyor. Bu sorunun yaşanmasında elbette ki geliştiricilerin yeni oyunlarını yeni nesil oyun konsollarına uyarlaması biraz zaman alıyor. Nitekim bu durum başlangıçta PlayStation 5 oyun konsolunda da yaşanmıştı. Bilindiği üzere Sony’nin PlayStation 4 oyun konsolunda da bu durumda yaşanmış ve oyun konsolunun satışa çıktığı ilk aylarda oyun bulmak bir hayli zor olmuştu. Üstelik PlayStation 4 oyun konsolu PlayStation 5 oyun konsolu gibi geriye uyumluluk özelliğine sahip değildi.

PlayStation 5 Oyuncuları Daha Fazla Oyun Satın Alıyor

PlayStation 5 oyun konsolu ile ilgili verilere baktığımızda ise oyuncuların bu konsolda daha fazla oyun oynadığını görüyoruz. Bunun iki nedeni var. Bu nedenlerden ilki elbette ki insanların salgın nedeniyle evlerinde olması. İkincisi iki yukarıda da bahsettiğimiz gibi PlayStation 5 oyun konsolunun PlayStation 4 oyun konsolunun aksine geriye uyumluluk gibi önemli bir özellikle geliyor olması. Bu özellik sayesinde PlayStation 5 oyuncuları PlayStation 4 oyunlarını daha hızlı bir şekilde oynayabiliyor.

Verilere göre PlayStation 5 oyuncularının oyun oynama süresi yüzde 81 yükselmiş durumda. Şu ana kadar yapılan açıklamalarla birlikte bu sayıların artması mümkün. Kullanıcıların PlayStation 5 oyun konsoluna olan ilgisinin bir süre daha artacağını söyleyebiliriz.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al