2 dk. Esporlab 15.03.2020

PS5 ve Xbox Series X Çıkış Tarihleri Ertelenebilir

Microsoft ve Sony’in yapmış olduğu resmi açıklamalara göre Xbox Series X ve PlayStation 5’in herkes tarafından bu sene piyasaya sürüleceği konuşuluyordu. Son zamanlarda tüm dünyayı tehdit altına alan corona salgın hastalığı yüzünden ps5 ve xbox series x çıkış tarihleri ertelenebilir. Bu yüzden sanıyoruz ki lansman tarihleri ertelenecek.

Yapılan araştırmalara göre corona virüsü salgınının Apple‘ın telefonlarını ve Nintendo Switch oyun konsolunun üretimlerine büyük zarar getireceği konuşuluyor. Teknoloji analistlerinin düşüncelerine göre tanıtımı ve lansmanı olacak ürünlerin gecikebileceğini ve bu ürünlerin piyasada stok sorunları yaşayacağını belirtiyor. Özellikle son zamanlarda beklenen PS5 ve Xbox Series X‘in lansmanlarıda ertelenecek gibi gözüküyor.

Microsoft ve  Sony’in en büyük iş ortakları arasında yer alan AMD, yakın bir zaman da yapmış olduğu açıklama ile PS5 ve Xbox Series X konsollarının planlanan çıkış tarihlerinde piyasaya sürülebileceğini söylüyor. Yalnız henüz hiç bir şey belli değil, yeni piyasaya sürülecek olan PS5 ve Xbox Series X’in bizce görkemli bir lansman ile tanıtılması ve duyurulması şirketler için oldukça büyük önem arz ediyor.

ps5 ve xbox series x ne zaman çıkacak

PS5 ve Xbox Series X’i Corona virüsü etkiler mi ?

DFC Intelligence şirketi Microsoft’un ve Sony’in çıkartacağı yeni ürünler için rapor hazırladı. Hazırlanmış olan bu teknoloji ürün raporu çıkış yapması beklenen PlayStation 5 ve Xbox Series X‘in erteleneceği yönünde bilgiler içeriyor. Üzülerek söylüyoruz ki, bu ürünlerin çıkış tarihi 2021 yılında olabilir. Seri üretim konusunda ve tedarik konusunda büyük sorunlar yaşanabileceğinin altını çiziyor.

Üretim konusuna bu yönden bakıldığı zaman kısıtlı üretim sorunları ile karşı karşıya kalabileceği için, çıkış fiyatlarının oldukça yüksek olması bekleniyor. Son zamanlar da ki yaşanan corona virüsü hastalığı bulunan bir ortamda 500 dolara bu ürünlerin alımının yapılacağı ön görülmüyor.

Tüm şartları göz önünde bulundurarak her ne kadar ps5 ve xbox series x çıkış tarihleri ertelenebilir demiş olsak bile DFC Intelligencein hazırlamış olduğu raporda şu söylentiler de geçiyor.

Bu konsollar piyasaya sürüldükten sonra, geçmişte ki ürünlere karşı olan arz ve talep bu yeni çıkacak ürünlerde çok daha fazla olacağı söyleniyor. Hazırlamış oldukları raporda, talebin aşırı yüksek olabileceğine dikkat çekerek aynı zamanda genel şatışlarda önceki ürünlere göre yüksek potansiyel sağlayacağı kaydediliyor. Önümüzde ki günler de Sony ve Microsoft tarafından yapılacak olan açıklamaları takip ederek, konumuzu sizler için tekrardan güncelleyeceğiz takipte kalın.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al