1 dk. Serkan KÖSE 30.10.2021

PUBG Geliştiricisi Krafton, Subnautica Geliştiricisini Satın Aldı

Battle Royale denilince akla gelen ilk oyunlardan birisi olan PlayerUnknown’s Battlegrounds ya da yenilenen adıyla PUBG: Battlegrounds’ın geliştiricisi olan Krafton, Subnautica oyununun geliştiricisi Unknown Worlds’ü satın alıp bünyesine dahil ettiğini duyurdu. 

Krafton satın alımın ücretini ise açıklanmadı. Unknown Worlds bu satın alımla birlikte Krafton çatısı altındaki altıncı stüdyo olarak yerini aldı. 

Unknown Worlds, Krafton Tarafından Satın Alındı

Unknown Worlds ilk olarak 2014 yılında erken erişime açılan ve 2020 Ocak’a kadar beş milyon kopya satma başarısına sahip olan Subnautica oyunu ile tanınıyor. Stüdyo daha sonrasında Natural Selection 2 gibi oyunlarını da satışa sundu. Unknown Worlds son olarak bu yılın başında Subnautica: Below Zero oyununu çıkartmıştı. 

Satın alım sonrası açıklama yapan Krafton CEO’su CH Kim, Unknown Worlds’ün yaratıcılık konusunda yaratıcılıkta eşsiz bir yeteneğe sahip olduğunu ve başarılı dünyalar yaratma konusunda kendini kanıtlamış, yetenekli ve tutkulu geliştiricilere sahip olduğunu belirtti. Kim ayrıca Krafton’un bu yetenekli geliştiricilere yardımcı olmak için elinden geleni yapacağını dile getirirken, Unknown Worlds çalışanları ile küresel kitleler için benzeri olmayan deneyimler üretme hedefinin de her iki şirketin ortak amaçlarından birisi olduğunu belirtti. 

 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al