1 dk. Serkan KÖSE 14.07.2021

PUBG Mobile Oyununun Haziran Ayı Geliri Belli Oldu

Sevilen battle royale oyunu PUBG’nin mobil sürümü olan PUBG Mobile’ın Haziran 2021 döneminde elde ettiği gelir açıklandı.

Önde gelen veri analist firması Sensor Tower tarafından yayınlanan rapora göre Tencent Games’in sayısız oyunundan birisi olan PUBG Mobile’ın Haziran 2021 gelirleri paylaşıldı. Verilere göre oyun sadece Haziran ayında 213.8 milyon dolar kazandı. Bu kazanç geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında bir büyüme kaydedildiğini gösteriyor. 

PUBG Mobile’ın elde ettiği bu gelirin büyük bir kısmı Peacekeeper Elite (Game for Peace) olarak bilinen Çin versiyonundan geldi. Çin geride bıraktığımız ay yapılan tıplam miktarın yüzde 53.3’ünü oluştururken, yüzde 11.2’sini ise ABD’deki oyuncular oluşturdu. PUBG Mobile bilindiği üzere gelirlerini Google Play Store ve App Store üzerinden elde ediyor.

PUBG Mobile her ne kadar devasa bir kazanç elde etse de bu kazan mobil oyunlar arasında en çok kazanan oyun ünvanını PUBG Mobile’a vermiyor. Yine Tencent’in MOBA türündeki oyunu olan Honor of King oyunu 277 milyon dolarlık bir gelir elde etti. 

Listenin devamına baktığımızda ilk beşte bulunan diğer oyunlar Ni No Kuni: Cross Worlds , Roblox ve Candy Crush Saga yer alıyor. Garena’s Free Fire sekizinci, Pokémon GO ise kendine dokuzuncu sırada yer buldu.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al