1 dk. Serkan KÖSE 12.06.2021

PUBG Mobile’ın Mayıs 2021 Geliri Dudak Uçuklattı

Oyun sevelerin büyük bir beğeni ile oynadıkları mobil oyunların başında gelen PUBG Mobile’ın Mayıs 2021 geliri açıklandı. PUBG Mobile’ın Mayıs 2021 geliri dudak uçuklattı.

Güvenilir veri analisti firması olan Sensor Tower tarafından yayımlanan son rapora göre Tencent Games’in sevilen oyunlarından birisi olan PUBG Mobile’ın 2021 yılı Mayıs ayının gelirleri dünya genelinde en çok kazanan ikinci mobil olmayı başardı.

PUBG Mobile, geçtiğimiz yılın mayıs ayına göre yıllık yüzde 5.2 büyüme ile 258 milyon dolara yakın bir gelir elde etmeyi başardı. Gelirlerin yüzde 56.6’lık kısmı Game for Peace’den gelirken ABD toplam gelirin yüzde 11’ine katkıda bulundu. Son olarak Nisan 2021’e oranla gelirlerde yüzde 8 büyüme görüldü.

Tencent’in MOBA oyunu olan Honor of Kings isimli mobil oyunu Mayıs 2021’de en çok gelir elde edilen oyun oldu. Honor of Kings oyunu mobil harcamalardan 264.5 milyon dolar elde ederek sektörün büyüklüğü hakkında da önemli bilgiler verdi. Oyunun gelirlerinin yüzde 95’i ise Çin’den geldi.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al