2 dk. Esporlab 20.01.2020

PUBG Oynarken Beyin Felci Geçirdi

Daha önce böyle bir olay ile karşılaşmıştık. Oyun oynarken ölme vakaları sadece PUBG için geçerli değil, uzun süre oyun oynayan birçok kişinin başına gelebiliyor. PUBG oynarken beyin felci geçiren Hindistanlı genç, hayatını kaybetti. Durum böyle olunca birçok kişi PUBG öldürüyor mu sorusunu sormaya başladı. Oyun oynarken ölmenin birçok sebebi olabilir.

pubg

pubg

PUBG Öldürüyor Mu ?

Tüm müdahelelere rağmen kurtulamayan genç, hayatını kaybetti. Beyin kanaması olarak adlandırılan intraserebral kanama olayı, oyun sırasında birden başlamış ve gencin ölümüyle sonuçlanmış. PUBG, son yılların en çok dikkat çeken ve en çok para kazanan oyunlarından biri fakat bu kez kötü bir haber ile karşımıza geldi. Ayrıca hayatını kaybeden gencin, 25 yaşında olduğu PUBG PC değil, PUBG Mobile oynarken hayatını kaybettiğini belirtmekte fayda var.

Olay ile ilgili açıklama yapan hastane yetklisi; oyun oynayan gencin çok fazla heyecan yaptğı için beyin kanaması geçirdiğini belirtti. Bu yüzden oyun oynarken çok fazla heyecan duyulmaması ve sakin olunması gerektiğini vurguladı.

PUBG Mobile yetkililerinin bu ölümden sonra ne yapacağı bilinmiyor. Oyuna herhangi bir sınır getirip getirmeyeceği ise, merak edilen konular arasında. PUBG tarafından konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Gün içinde yetkililerin açıklama yapması bekleniyor.

Burada direkt olarak PUBG Mobile ve yetkililerini suçlu durumuna koyamayız. Gencin, beyin kanaması geçirmesini sağlayan başka unsurlar da olabilir. Sadece beyin kanaması tetikleyen şeyin heyecan olduğu biliniyor. Sizlere önerimiz; yakınınızda PUBG veya benzeri oyun oynayan kişiler varsa, bu kişiler heyecan konusunda uyarmanızdır.

Bilindiği üzere Çin, PUBG oyununu yasaklamıştı. Oyunun Çin’de yasaklanma nedeni; bedensel ve zihinsel olarak zarar verdiği düşüncesiydi. Oyunda bulunan cesetlerin ve kan efektlerinin kaldırılmasıyla tekrar Çin’de yayına girdi. Bu noktada Hindistan’ın böyle bir yasaklama yapıp yapmayacağı bilinmiyor. Çin ve Hindistan dünyanın en çok nüfusuna sahip olan ülkeler, bu neden ile bu ülkelerin uygulayacağı yasaklar caydırıcı olabilir. Hindistan’da aynı şekilde güncelleme isteyebilir ve PUBG’yi ülkede yasaklayabilir.

Yeni ve güncel oyun haberleri için bizi takip etmeyi unutmayın, iyi oyunlar!

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al