4 dk. Esporlab 10.11.2019

Red Dead Redemption 2 PC 60 FPS Oynamak

Red Dead Redemption 2 PC 60 FPS Oynamak

Günümüzde adını sıkça duyduğumuz ve popülerliği ile adından bir hayli söz ettiren Red Dead Redemption 2 PC versiyonu yakın zamanda kullanıcılara sunuldu. Oyun konsollarında sorunsuz oynayabileceğiniz bu oyun, PC platformlarında ise bazı sorunlarla karşımıza çıkıyor. Red Dead Redemption 2 Pc 60 fps oynamak için nasıl ayarlamamız gerekiyor?

Red Dead Redemption 2, yakın zaman içerisinde kullanıcı kitlesine sunulmuştu, oyunun pc sürümünde bazı sorunların olduğunu hep birlikte gördük. Rockstar Games, oyunu geliştirirken dünyanın en iyi oyun motorunu kullanarak, müthiş kaliteli grafikler ile kalbimizi çaldı. Çoğu kişi tarafından çok beğenilse de sistem gereksinimleri de mükemmel grafik ayarlarında oynayabilmek için iyi bir sisteme sahip olmanız gerekiyor. Çoğu kişinin şikayetçi olduğu nokta ise sistem gereksinimlerinin baya yüksek olması, bu yüzden kullanıcılar düşük fps’de oyunu oynamanın üzüntüsü içerisindeler.

Red Dead Redemption 2 60 FPS oynamak

Red Dead Redemption 2 60 FPS oynamak

Oyun piyasaya sürülmeden önce, sistem gereksinimleri geliştiricileri tarafından paylaşılmıştı. Oyun tamamen kullanılabilir halde yayınlandığında grafikleri ve oyunu test ettiğimiz de ise yüksek ve ultra ayarlarda aşırı derece performans kaybı gördük. Sanıyoruz ki oyunun ayarları tam olarak optimize edilmiş değil.

Red Dead Redemption 2 Pc Ayarları Nasıl Olmalı?

Orta ve düşük ayarlarda oldukça iyi performans elde edilebiliyor:

Yüksek donanıma sahip bilgisayarlarda kesinlikle çok iyi oynanıyor, performans ve grafik kalitesi bakımından oyunu stabil oynamak için düşük veya orta ayarlarda ayarlamanızı öneriyoruz. Bu demek değildir ki sizin donanımlarınız kötü, oyundaki bir kaç sorundan dolayı bu şekil de ayarlamanız çok daha etkili performans almanızı sağlayacaktır. Oyunu akıcı bir şekil de oynamak için, diğer oyunlarda da yaptığımız gibi ayarları orta veya düşük ayarlara alıyoruz. Bu kötü birş ey değil, ilk önce bunu benimsemeniz gerekiyor.

Rockstar Games Red Dead Redemption 2‘yi, rage oyun motoru ile geliştirdi. Rage oyun motoru oldukça mükemmelliyetçi oyun geliştirme motoru diyebiliriz. Rage oyun motoru, geçmişte kalmış eskiyen grafik API’lerini artık desteklemiyor bununda haberini bizden öğrenmiş olun, artık Vulkan ve DirectX 12 desteği sunmaya başladı bu hepsinden çok daha iyi diyebiliriz. Oyundaki API Vulkan olarak geliyor, bu ayarları değiştirmemenizi öneriyoruz.

Red Dead Redemption 2 PC görüntüleri

Red Dead Redemption 2 PC görüntüleri

Daha iyi performans almak için, Vulkan API’si varsayılan ayarınız olarak kalsın:

Red Dead Redemption 2 pc 60 fps oynamak için ve yüksek performans almanız için DirectX 12 ve Vulkan test edildi ve ortaya şöyle bir şeyler çıktı. Bu iki API’nin testleri GTX 1060 ve RX 580 ekran kartları ile test edildi. Oyununuza varsayılan ayar olarak gelen Vulkan, GTX 1060 ve RX 580 ekran kartlarının testinde çok daha yüksek sonuçlar verdiğini söyleyelim. DirectX 12 API’si kullanıldığı zaman AMD sisteminde oyunlarda takılmalar söz konusu olabiliyordu, artık bu sorunlarda ortadan kalkmış oldu.

Eurogamer oyunu 1800p çözünürlükte RTX 2080 Ti ile test etmeye başladı, işin ilginç tarafı ise oyunu Ultra ayarlardan, Yüksek ayarlara indirdiğinde oyunun performansı %20 artıyor. Oyunu düşük ve ultra ayarları arasında test etmeye devam eden Eurogamer, düşük ayar ve ultra ayarlar arasında tam %55 performans farkı olduğunu dile getiriyor. Grafik bakımından 4K ayarlardan 1440p’ye geçmek, %56’ya ve 1080p ye geçmek ise %93 oranında bir performans yükselişi sağlıyor.

Bu yüzden oyunu, orta veya düşük ayarlarda oynamanız  yüksek performans alacağınız anlamına geliyor. Yakın zamanda Rockstar Games tarafından optimizasyon çalışmalarının geleceğini ve iyileştirmeler yapılacağına eminiz, şuan için oyunu orta ayarlar da oynamak performans açısından en mantıklı davranış diyebiliriz.

Oyunun hala nasıl olduğunu bilmeyenler için ise, şuraya tanıtım videosunu bırakıyoruz.

 

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al