2 dk. Esporlab 22.03.2020

CS:GO Anlık Oyuncu Rekoru Kırdı

Rekor üstüne rekor! Hem Steam hem de CS:GO anlık oyuncu rekoru kırdı. Neredeyse son 6 aydır yerinde duramayan ve sürekli anlık oyun rekoru kıran CS: GO, yeni bir rekor ile karşımıza çıktı. Kendi rekorunu sürekli ilerleten oyun, dünyanın içerisinde bulunduğu durum sayesinde rekorunu yineledi. Corona virus sebebiyle birçok kişi evlerinde kalıyor ve dışarı çıkmıyor. Durum böyle olunca sıkılan insanlar, çeşitli aktivitelere yöneliyor. Steam’in gelişmesiyle birçok kişi oyunlara yöneldi ve CS: GO bu sayede rekor kırdı. Bu durumda rekorlara doymayan oyun: CS: GO diyebiliriz.

CS:GO Anlık Oyuncu Rekoru Kırdı

Steam’in de rekor kırdığını söylemiştik. 21 Mart 2020 verilerine göre 21.360.226 anlık oyuncu sayısına ulaşan Steam, bir önceki rekoru olan 20.313.451 anlık oyuncu rekorunu kırdı. Steam’in oyuncu sayısının artması, birçok oyunun da oyuncu sayısını arttırdı. Bu sayede birçok oyun, kendi rekorunu kırdı ve en çok oynanan oyunlar listesine girdi. Bu oyunlar arasında bulunan CS: GO, uzun aylardır devam ettirdiği rekorunu geliştirdi ve anlık olarak 1.065.790 oyuncuya ulaştı. Bir önceki rekorunu ortalama 5.000 kişi ile geçen CS: GO, yakın zamanda yeni anlık oyuncu rekoru ile karşımıza çıkabilir. Oyuncular, CS:GO anlık oyuncu rekoru haberlerine alışmaya ve normal karşılamaya başladı diyebiliriz.

Coronavirus’ün Oyunlara Etkisi

Birçok şeye etki eden ve insanları evine hapseden Coronavirus, bu sayede oyunların yükselmesini sağladı. Evlerinde sıkılan insanlar, çeşitli aktiviteleri değerlendirmek istedi. Bu aktiviteler arasında en çok rağbeti oyunlar gördü.

Sadece CS: GO rekor kırmadı ve birçok oyun anlık olarak binlerce kişiye ulaştı. Dün itibariyle en çok oynanan oyunlar listesinde sayısal olarak birçok değişiklik oldu. Dota 2, PUBG, Football Manager 2020, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, GTA V gibi birçok oyun, normal oyuncu sayılarının çok üzerine çıktı. Bu durumun en büyük etkisi ise; Coronavirus oldu. Virüs, oyun geliştiren ve yayımlayan firmalara da yaradı diyebiliriz.

Oyun Konseyi ekibi olarak CS: GO’nun yeni bir rekor kırmasını ve anlık oyuncu olarak 1.100.000 kişiye yaklaşmasını bekliyoruz, zaman içerisinde bunu göreceğiz. İyi oyunlar !

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al