1 dk. Serkan KÖSE 12.05.2021

Resident Evil Village Oyunundan Önemli Açılış Başarısı

Uzun süredir beklenen Resident Evil Village oyunundan önemli açılış başarısı. İşte oyunun Steam açılış performansı. 

Capcam’un sevilen korku oyun serisi olan Resident Evil’in son oyunu olan ve oyuncular tarafından en çok beklenen oyunu hiç şüphesiz Resident Evil Village oldu. Oyun 7 Mayıs tarihi itibari ile çıkışını gerçekleştirmişti. Oyununun çıkışı ile birlikte bu beklenti de karşılığını buldu ve Resident Evil Village oyunu Steam’de rekor bir açılış başarısı gösterdi. 

SteamDB tarafından açıklanan verilere göre Resident Evil Village oyunu, piyasada sürüldükten sonra ilk gününde Steam’de 106.631 eş zamanlı oyuncu sayısına erişerek Resident Evil 2 Remake’in 74.277 eş zamanlı oyuncu rekorunu da geride bırakmış oldu. Bu nedenle de serinin eş zamanlı oyuncu rekoru da kırılmış oldu. Resident Evil 7 oyununda bu sayı 20.449 iken, Resident Evill 3 Remake oyununda ise bu sayı 60.293 olarak tespit edilmişti. Aynı zamanda oyunun Twitch platformunda anlık 600.000 izleyici sayısına da ulaştığını belirtmemizde yarar var.

Resident Evil Village oyunundaki tüm bu sayılar Resident Evil Village oyununun ne kadar çok beklendiğinin de bir göstergesi olarak görülebilir. Aynı zamanda Capcom’un yaptığı bütün bu pazarlama taktikleri ve reklamlar ile belki de Resident Evil Village oyununun Resident Evil serisinin satış rekoru kırabileceği yönünde öngörüler de mevcut. Oyunun Steam sayfasına bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al