2 dk. Serkan KÖSE 10.11.2021

Riot Games Smurf Hesaplara Acımadı

League of Legends ve VALORANT gibi pek çok ünlü oyunun yapımcısı olan Riot Games, oyuncuların canını sıkan Smurf sorununun önüne geçebilmek adına yeni önlemler almaya devam ediyor. 

Oyuncuların oyun deneyimini olumsuz etkileyen smurf hesaplar pek çok rekabetçi oyunda büyük bir sorun olarak kendini gösteriyor. Bazı oyuncular smurf hesaplarını daha düşük seviyelere sahip olan oyuncular karşısında kolay galibiyetler elde edebilmek adına açıyor. 

Rakip takım oyuncuları tarafından can sıkıcı olan bu smurf hesapların dereceli deneyimini etkilemesi adına Riot Games daha önce rapor edilen hesaplara acımadı. 

Riot Games Smurf Hesapları Önlemek Adına Çalışmalarını Sıklaştırdı

Riot Games smurf hesaplar hakkında “Hizmet Şartları” üzerinde smurf hesap noktasında bir madde koymamasına karşın smurf hesap ile ilişkili pek çok şartı sözleşmeye ekledi. Sözleşmede smurf hesaplar ile ilgili olan maddeler şöyle;

“7. KULLANIM KURALLARI

7.1. Riot Hizmetleri’ni kullanırken şahıslara trolleme yapabilir miyim, şahıslara hakaret edebilir miyim, şahısları tehdit veya taciz edebilir miyim? (Hayır. Böyle bir şey olursa, hesabınızın uzaklaştırılması gibi tedbirler alabiliriz.)

Aşağıdaki davranışlar, disiplin yaptırımlarına yol açabilecek davranışlara birer örnektir:

3. Başka oyuncuları veya Riot çalışanlarını taciz etmek, takip etmek veya tehdit etmek.

9. Bizim makul bir şekilde başka bir oyuncu için hile oluşturduğunu veya oluşturabileceğini düşündüğümüz her tür eyleme katılmak. Dolandırıcılık veya sosyal manipülasyon yoluyla bunun yapılması da buna dâhildir.

10. Her ne sebeple olursa olsun, yetkilendirilmemiş olan her tür üçüncü şahıs programı kullanmak. Mod’lar, Hack’ler, hile yazılımları, script’ler, bot’lar, trainer’lar ve herhangi bir şekilde Riot Hizmetleri ile etkileşime giren otomatikleştirme programları kullanmak. Riot Hizmetleri’ne ilişkin her tür iletişimi araya girerek izleyen, taklit eden veya yeniden yönlendiren yetkisiz üçüncü şahıs programlarının tümü ve Riot Hizmetleri tarafından bilgi depolamak için kullanılan hafıza bölgelerinde dolaşarak Riot Hizmetleri üzerinden bilgiler toplayan yetkisiz üçüncü şahıs programları da buna dâhildir.

14. Başka birinin hesabı üzerinden oynamak veya bir hesabın statüsünü ya da sıralamadaki yerini “boost” etmek amaçlı faaliyetlerde yer almak.

15. Başka kişileri, kullanım kurallarını veya işbu Hizmet Şartları’nı ihlal etmeye teşvik etmek veya cesaretlendirmek.”

Riot Games kaç oyuncu hesabını banladığını açıklamamış olsa da sözleşmenin tamamına bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al