2 dk. Serkan KÖSE 22.04.2021

Sony Geri Adım Attı PS3 Ve PS Vita’nın Mağaza Erişimi Devam Edecek

Japon teknoloji devi Sony geri adım attı. PS3 ve PS Vita’nın mağaza erişimi devam edecek.

Oyun dünyasının tanıdık isimlerinden birisi olan Sony Interactive Entertainment geçtiğimiz haftalarda konsol oyuncularını üzecek bir açıklama yapmıştı. Sony’nin yaptığı bu açıklamadan birkaç gün önce PlayStation 4 oyuncu topluluklarını kapatmaya karar vermişti. Sony açıklamasında ayrıca PlayStation 3, PSP ve Vita online mağazalarının kapatılacağını açıklamıştı.

Sony’nin bu açıklamasının ardından PlayStation oyuncuları açıklanan bu karara tepki göstermeye başlamıştı. Konsol oyuncuları kütüphanelerindeki dijital içeriklerin durumunun ne olacağını da merak eden oyuncular Sony’nin kararını çeşitli platformlar üzerinden eleştirmişti. Gelen bu tepkiler üzerinden Sony Interactive Entertainment Başkanı Jim Ryan bir blog gönderisi ile tartışmaları sonlandırdı.

PS3 Ve PS Vita’nın Mağaza Erişimi Devam Edecek

Paylaşılan blog gönderisinde Ryan, “Açıkça görülüyor ki yanlış bir karar verdik.” ifadesine yer verdi. Ryan bu açıklama ile birlikte daha önce kapatılacağını açıkladığı mağazaların kapatılmasını geri çektiklerini açıkladı. Bu karar ile 2006 yılında açılan PlayStation 3 mağazası ve 2011 yılında açılan PlayStation Vita mağazası en azından birkaç yıl boyunca daha kullanıcılarına hizmet vermeye devam edecek.

sony-geri-adim-atti-ps3-ve-ps-vitanin-mağaza-erişimi-devam-edecek

Bir diğer yandan Sony PlayStation Portable (PSP) online mağazasının kapanma kararı hakkında bir değişiklik yapmadı. 2004 yılında açılan mağaza, 2 Temmuz 2021 tarihinde kullanıcılarına hizmet vermeyi sonlandıracak. Sony’nin PSP online’ı kapatması ise pek çok kullanıcıyı üzecek bir durum değil. Sony’nin bir dönemler popüler el konsolu olan PSP 2014 yılında desteğini sonlandırmıştı. Sony’den herhangi bir destek almayan PSP’nin mağazası ise sınırlı olarak çalışıyordu.

Alınan bu kapatılma kararının eski cihazların ticari desteğin zorunluluğu sebebiyle alındığını belirten Ryan, oyuncuların halen daha PlayStation 3 ve PlayStation Vita oyun konsolları için klasik oyunları almaya devam ettiklerini gördüklerini ve bu sebeple kapatılma kararını iptal ettiklerini belirtti.

 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al