1 dk. Serkan KÖSE 22.07.2021

Sony OLED Nintendo Switch Satışlarını Yakından Takip Edecek

Japon teknoloji devi uzun süredir taşınabilir el konsolu pazarına geri dönmeyeceğini açıklıyor olsa da bu durum değişebilir. 

Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda Nintendo yeni OLED ekranlı taşınabilir ekranlı oyun konsolu olan Nintendo Switch OLED’i duyurmuştu. 

OLED ve daha büyük ekranı dışında yeni Nintendo Switch’in herhangi bir donanım güncellemesine sahip değil. Sadece ekranı güncellenen yeni Switch bir önceki Switch modeline göre 50 dolar daha pahalı. Nintendo’nun OLED ekranlı Switch modelinden daha çok kar etmeyeceğini açıklamamasına rağmen Nintendo’nun bu hamlesi başta Sony olmak üzere pek çok firmanın dikkatini çekti. 

PlayStation Tarafında Yeni Hamleler Gelebilir 

The Japan Times’ın haberine göre Ace Araştırma Enstitü analisti Hideki Yasuda, Sony’nin Nitendo’nun yeni fiyat stratejisini yakından takip ettiğini ve Switch’in başarısını inceleyeceğini dile getirdi. 

Konsol pazarında konsollarının ömürlerinin yarısında donanım güncellemesiyle birlikte gelmesi artık hepimizin bildiği bir konu. Nintendo’nun OLED ekranlı Switch modeli ile sunduğu bu özellik normalde fiyat artışına neden olmamalıydı ancak böyle olmadı. Sony ya da Microsoft tarafında ise fiyat artışları donanım güncellemesiyle birlikte geliyor. Sony’nin daha öncesinde PlayStation 5 oyun konsolunu 2022 yılında 6 nm işlemci ile birlikte güncelleyeceği iddiaları ortaya çıkmıştı. Bu artış ile birlikte PlayStation’ın fiyatları da artabilir. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al