1 dk. Serkan KÖSE 29.05.2021

Sony PlayStation Now Servisini Güçlendirmeye Başladı

Japon teknoloji devi Sony, PlayStation Now servisini güçlendirerek PlayStation’ı 1 milyar kullanıcıya ulaştırmayı amaçlıyor.

Oyun sektörünün önemli markalarından birisi olan PlayStation bilindiği üzere kullanıcı sayısı ve satış rakamları ile rakiplerinin önünde yer alıyor. Sony bu başarısını yeni servisleri ile daha da arttırmayı planlıyor.

Sony PlayStation Markasını 1 Milyar Kullanıcıyla Buluşturmayı Planlıyor

Sony kurumsal strateji toplantısının ardından şirketin geleceğine dair önemli planlar konuşuldu. Konuşulan planlar arasında Sony’nin en önemli markası olan PlayStation da bulunuyordu. Sony’nin CEO, Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkanı olan Kenichiro Yoshida, söylenenlere göre PlayStation’ın kitlesini 160 milyon kullanıcıdan 1 milyar kullanıcıya çıkartmayı amaçlıyor.

Sony’nin bu hedefi fazla yüksek görülebilir ancak oyun piyasasının her gün genişlemeye devam etmesiyle birlikte bu hedefin gerçekleştirilebilir bir hedef olduğunu söyleyebiliriz. Sony bu hedefi özellikle PlayStation Network’e katılımı arttırmak ve bunun için PlayStation’ın bulut sistemi olan PlayStation Now’ı güçlendirmekle mümkün hale getirmeyi planlıyor. Özellikle PlayStation’ın en büyük rakibi olan Xbox’ın da Xbox Game Pass ve xCloud sistemine bir hayli ağırlık verdiğini düşündüğümüzde Sony’nin benzer bir yol izlemesinin oldukça mantıklı olduğunu söyleyebiliriz. Bilindiği üzere Sony geçtiğimiz haftalarda, PlayStation Now servisinin çözünürlüğünü 720P’den 1080P’ye çıkartmıştı. PlayStation Now servisinin aralarında Türkiye’nin de bulunduğu pek çok ülkede kullanılabilir olmadığını hatırlatmakta yarar var.

Sony ayrıca mobil tarafta da atılım yapmayı planlıyor. Geçtiğimiz aylarda Sony’nin önemli PlayStation oyunlarını mobil cihazlara getirmek istediğine dair söylentiler ortaya çıkmış ve bu söylentiler PlayStation’ın başındaki isim olan Jim Ryan tarafından doğrulanmıştı.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al