1 dk. Serkan KÖSE 02.07.2021

Sony PlayStation Studios İçin Satın Alımlara Devam Ediyor

Japonya merkezli teknoloji şirketi Sony, PlayStation Studios için satın alımlara devam ediyor. Sony şimdi de Nixxes Software’ın satın alındığını duyurdu.

Bilindiği üzere Microsoft yeni nesil oyun konsolları satışa sunulmadan önce bünyesine pek çok oyun stüdyosunun katıldığını duyurmuştu. Microsoft’un bu hamlesine Sony’nin yanıtı gelmeye başladı.

PlayStation Studios Başkanı olan Hermen Hulst tarafından yapılan açıklamada Nixxes Software stüdyosunun satın alındığı belirtildi.

Nixxes Software pek çok oyuncu tarafından bilinmiyor olsa da stüdyo daha öncesinde Marvel’s Avengers, Shadow og the Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider, Deus Ex : Mankind Divided ve Tomb Raider gibi oyunların geliştirilmesinde yardımcı olmuştu.

Japon teknoloji devi Sony kısa bir süre önce de Returnal oyununun geliştiriciliğini yapan Housemarque’yi satın aldığını açıklamıştı. Daha sonrasında ise PlayStation Japan, Sony’nin Bluepoint Games’i satın aldığını açıklamış olsa da bu paylaşım kısa süre içerisinde silinmişti. Bu nedenle bu satın alımın henüz tamamlanmadığını belirtmekte yarar var. Görünüşe göre Sony yeni satın alımlara devam edecek ve PlayStation Studios markasını güçlendirmeyi sürdürecek.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al