3 dk. Serkan KÖSE 15.04.2021

Sony PS5 İçin İlk Büyük Güncelleme Yayınlandı

Sony PS5 İçin ilk büyük güncelleme yayınlandı. Peki yeni güncelleme ile birlikte PlayStation 5 oyun konsoluna neler geliyor?

Japon teknoloji şirketi Sony’nin yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5 satışa çıktığı günden itibaren bazı sorunlarıyla kullanıcılarının canını sıkıyordu. Sony yayınladığı küçük güncellemelerle PlayStation 5 oyun konsolunda yaşanan bu sorunları çözmeyi amaçlamış olsa da bazı çözülmeyen sorunlar kullanıcıların canını sıkmaya devam ediyordu. Sony şimdi de PlayStation 5 oyun konsolu için ilk büyük güncellemesini yayınlandı.

Sony PS5 İçin İlk Büyük Güncelleme Yayınlandı

Sony tarafından bugün yayınlanan 21.01.03.00.00.38-00.00 güncellemesiyle oyuncular artık oyunlarını harici HDD’lerinde depolayabilecek. Gelen güncelleme ile birlikte gelen en önemli yeniliklerden birisi HDD desteği olarak görülüyor. Sony yeni güncelleme ile birlikte bu özelliğin dışında eski nesil oyun konsolu olan PlayStation 4 ile oyun paylaşma, oyun oturumlarına katılma isteği, oyuncuların sesini ayarlama, sohbet odalarına katılma ve sohbet özelliğini devre dışı bırakma gibi topluluk için önemli sayılabilecek pek çok yeni özelliği de PlayStation 5 kullanıcılarına sunuyor. Dilerseniz lafı gazla uzatmadan PlayStation 5’in ilk büyük güncellemesinin detaylarına bir göz atalım.

playstation 5 güncelleme

PlayStation 5 Oyunları Artık HDD Depolama Alanında Saklanabilecek

Özellikle yeni nesil oyun konsolları ile birlikte konsol üreticileri dijital oyun dönemine geçişi hızlandırmıştı. Sony bu anlamda PlayStation 5 oyun konsolunun dijital olan sürümünü de daha uygun bir fiyat etiketi ile satışa sunmuştu. Yeni güncelleme ile birlikte kullanıcıların yaşamakta olacağı depolama alanı sorunları çözüme kavuştu. Yeni gelen güncelleme ile birlikte oyuncular uyumlu olan depolama birimlerine oyunlarını taşıyabilecek. Oyunların oynanması için oyunların yeniden PlayStation’a taşınması gerekiyor. Yeni özellikle birlikte oyuncular depolama birimlerinde bulunan oyunlarını güncel tutabilecek ve oynamak istediklerinde oyunlar hızlı bir şekilde PlayStation 5’e taşınarak oynanabilecek.

Oyun Oturumlarına Katılma İsteği Ve Çok Daha Fazlası

Özellikle pandemi ile birlikte kullanıcılar sosyalleşme ihtiyaçlarını oyunlarla giderme eğilimine girmiş bulunmakta. Geçmişten günümüze oyuncuların en iyi oyun deneyimi için arkadaşları ile birlikte oyun oynamayı tercih ettikleri düşünüldüğünde Sony’de yeni nesil oyun konsolunda bu eksikliği gidermeyi planlıyor.

Yeni güncelleme sayesinde hem PlayStation 5 hem de PlayStation 4 oyuncuları bir lobide buluşabilecek. Kullanıcılar yeni güncelleme ile arkadaşlarına katılım isteği gönderip birlikte oyun keyfi yaşayabilecek. Bununla birlikte kullanıcılar sohbeti devre dışı bırakma, ses seviyelerini ayarlama ve sohbet odalarına dair pek çok ayarlamayı da yapabilecek.

playstation 5 güncelleme

Nesiller Arası Oyun Paylaşımı

Yeni güncelleme sayesinde oyuncular sohbet esnasında PlayStation 5 ya da PlayStation 4 konsollarının ekranlarını arkadaşları ile paylaşabilecek. Bu özellik pek çok oyuncunun uzun zamandır istediği ve beklediği bir özellik olarak karşımıza çıkıyordu.

Oyun Güncellemeleri İle İlgili Düzenlemeler

PlayStation 5 oyun konsolu sahipleri oyun güncellemelerini artık önceden yapılabilecek. Eğer ki ön indirme seçeneği oyun geliştiricisi tarafından destekleniyorsa, PlayStation 5 kullanıcılar “otomatik güncelleme” özelliğini açmaları durumunda oyunların güncellemelerini önceden yükleyebilecek.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al