1 dk. Serkan KÖSE 30.11.2021

Sony Telefonlar İçin PlayStation Kontrolcüsü Geliştiriyor

Japon teknoloji devi Sony’nin oyun markası olan PlayStation son zamanlarda diğer platformlara açılma hamlesiyle gündeme geliyor. 

Sony geçtiğimiz aylarda bazı PlayStation özel oyununu PC platformuna getirmiş ve yeni PlayStation oyunlarının da PC’ye ekleneceğini açıklamıştı. PlayStation CEO’su geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada PlayStation’ın PC hamlesinin sonrasında mobil cihazlar içinde bir hamlesi olacağını ve PlayStation imzalı mobil oyunlar da göreceğimizi açıklamıştı. 

Sony Telefonlar İçin PlayStation Kontrolcüsü Patentini Aldı

Sony’nin PlayStation imzalı mobil oyunlar sunması pek çok oyuncu tarafından olumlu karşılanmıştı. Görünüşe göre Sony’nin mobil açılımı sadece PlayStation oyunlarını mobil cihazlara getirme ile sınırlı kalmayacak. PlayStation’ın mobil açılımının 2021 sonu – 2022 başı itibariyle gerçekleşecek. Sony’nin ilk aşamada hangi PlayStation oyunlarını mobil cihazlara getireceği bilinmiyor olsa da bugün ortaya çıkan patent ile birlikte Sony’nin telefonlar için PlayStation kontrolcüsü geliştirdiği ortaya çıktı. 

Çizime göre PlayStation telefon kontrolcüsü akıllı telefonu ortaya konumlandırıyor ve şimdilik Sony’nin Xperia modellerine özel olacağı belirtiliyor. Kontrolcünün diğer telefon modelleri için uyumlu olup olmayacağı bilinmiyor olsa da kontrolcü PlayStation tuşlarına ve tuş dizilimlerine sahip. Sony’nin PlayStation telefon kontrolcüsü hakkında ilerleyen günlerde bir açıklama yapması bekleniyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al