2 dk. Serkan KÖSE 10.04.2021

Sony Xbox Game Pass Alternatifi Üzerinde Çalışıyor

Sony Xbox Game Pass servisine alternatif olabilecek yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. İşte Sony’nin Xbox Game Pass alternatifine dair ilk bilgiler.

Microsoft’un Xbox oyun konsollarında kullanıma sunduğu Xbox Game Pass servisi ile birlikte oyuncular belli bir ödeme ile yüzün üzerinde oyunu oynayabiliyor. PlayStation tarafında bir alternatifi olmayan bu servis son dönemlerde Xbox oyun konsolları için büyük bir avantaj olarak görülüyor.

Bu durumun farkında olan Sony, bir süredir bu konu üzerinde çalışmalar yapıyor. Twisted Metal ve God of War serilerinde çalışan David Jaffe kendi YouTube kanalı üzerinde yayınladığı videoda, Sony’nin Xbox Game Pass servisine alternatif bir servis üzerinde çalıştığını duyurdu.

Aylık bir ücretle 200’e yakın bir oyun kütüphanesine erişim imkanı sunan Xbox Game Pass servisine her geçen gün yeni oyunlar eklenmeye devam ediyor. Özellikle ülkemizde oyun fiyatlarının yüksek olduğunu düşündüğümüzde Xbox Game Pass servisinin fiyatına göre sunduğu avantajlara baktığımızda pek çok oyuncu için bulunmaz bir nimet olarak görebiliriz. Microsoft Xbox Game Pass servisine dair yatırımlarını güçlendirmeye devam ediyor olsa da Sony CEO’su olan Jim Ryan başlangıçta Xbox Game Pass alternatifi bir servisin kendileri için kar getirmeyecek bir yatırım olduğunu belirterek böyle bir sistemden şimdilik kaçındıklarını belirtmişti.

Sony Xbox Game Pass

Sony Xbox Game Pass Alternatifi Servisini Kısa Süre İçerisinde Duyurabilir

Bu açıklamanın ardından Jim Ryan yaptığı bir röportajda henüz ayrıntı vermeden ekiplerinin yeni bir şeyler üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Bu açıklamanın detayları belirtilmese de God of War ve Twisted Metal serileri üzerinde çalışan Davis Jaffe, YouTube kanalı üzerinden paylaştığı bir videoda Sony’nin Xbox Game Pass alternatifi bir servis üzerinde çalıştığını açıkladı. Jaffe açıklamasında “ Size söyleyebileceğim şey bazı şeyler yaptıklarını biliyorum, Sony kısa süre içerisinde Game Pass’e bir yanıt verecek.” dedi.

Paylaşılan videodaki sözlerin ne kadarının doğru çıkacağını şimdilik bilemiyoruz ve Sony’nin bu yeni servisinin neye benzeyeceği de belirsizliğini koruyor. Sony’nin şimdilik eski PlayStation 2 ve PlayStation 3 oyunlarını yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 sahiplerinin oynayabileceği bir sistem üzerinde çalıştığı biliniyor. Görünüşe göre resmi bir açıklama gelene kadar oyuncuların beklemesinde yarar var.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al