1 dk. Serkan KÖSE 02.08.2021

Sony’nin Son Aldığı Oyun Stüdyosunun Görevi Açıklandı

Japon teknoloji devi Sony’nin geçtiğimiz aylarda bazı oyun stüdyoları almıştı. Sony’nin satın aldığı bu stüdyolarından birisi olan Nixxes Software’in görevi belli oldu.

Bilindiği üzere Sony geçtiğimiz aylarda birkaç oyun stüdyosu satın almıştı. Sony’nin satın aldığı oyun stüdyoları arasında Nixxes Software’da bulunuyordu. Bu satın alımın nedeni pek çok kişi tarafından açıklanmamış olsa da Sony konu hakkında açıklama yaptı.

Nixxes PC’ye Daha Fazla Oyun Getirecek

Nixxes Software, satın alım sonrasında Sony’nin PlayStation Studios bölümünün Teknoloji, Yaratıcılık ve Hizmetler Grubu’na dahil olmuştu. Sony Interactive Entertainment’ın başkanı ve CEO’su Jim Ryan’ın Famitsu’ya verdiği röportajda stüdyonun neden satın alındığı açıklandı. Açıklamaya göre Nixxes, daha fazla PlayStation oyununun PC’ye gelmesi için çalışacak.

Ryan açıklamasında ayrıca “Emekleme aşamasında olmasına rağmen oyunlarımızı PC platformuna getirmemizdeki çabadan memnunuz. Nixxes ile çalışmayı merakla bekliyoruz.” dedi.

Nixxes Software daha önce Marvel’s Avengers, Shadow of the Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider, Deus Ex: Mankind Divided ve Tomb Raider gibi yapımların geliştirilmesinde büyük öneme sahip olmuştu.

 

 

 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al