2 dk. Serkan KÖSE 12.01.2022

Stalker 2 Oyunundan Kötü Haber Geldi

2022 yılının merakla beklenen oyunlarından birisi olan Stalker serisinin yeni oyunu Stalker 2’den kötü haber geldi. Yapılan açıklama ile Stalker 2 oyunu çıkışı 2022 Sonbahar olarak güncellendi.

Yayıncılığını ve geliştiriciliğini GSC Game World’ün üstlendiği STALKER serisinin merakla beklenen yeni oyunu STALKER 2’nin 2021 yılında çıkacağı açıklanmıştı. Pandemi sebebiyle oyunun çıkışı tarihi 2022 yılının başı olarak değiştirilmişti. Geliştirici stüdyo Stalker 2 oyunun tam çıkışı tarihini 28 Nisan 2022 olarak duyurmuştu. Ne yazık ki Stalker 2 oyunundan kötü bir haber geldi ve oyunun çıkış tarihi ertelendi.

Stalker 2 Oyunu 2022 Sonunda Çıkış Yapacak

Tam adı S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl olan Stalker 2 oyununun son olarak 28 Nisan tarihinde çıkış yapması planlanıyordu. Oyunun çıkış tarihinin erteleneceği iddiaları bir süredir gündemde olsa da stüdyo tarafından resmi bir açıklama gelmemişti.

Yapılan son açıklama ile birlikte GSC Game World ve Microsoft oyunun çıkış tarihinin ertelendiği iddialarını doğruladı. Açıklamada oyunun çıkışının tam tarihi verilmemiş olsa da oyunun çıkışının 2022 yılının sonunda gerçekleşmesi bekleniyor.

Stalker 2 oyununun çıkışının erteleneceğini ilk duyuran kaynaklardan olan OLDboi Stalker 2’nin PlayStation 5 sürümünün ise 2023 yılının ortalarında ya da sonlarında çıkacağını belirtti. Bu konuda resmi bir açıklama şimdilik yapılmadı.

2009 yılında çıkış yapan Stalker oyunu sonrasında oyuncular serinin yeni oyununu beklemeye başlamıştı. Stalker’ın çıkışı sonrasında stüdyo yeni oyun üzerinde çalışmaya başladığını duyurmuş olsa da yeni oyun bir türlü çıkamamıştı. Son olarak Microsoft’un da devreye girmesiyle birlikte Stalker 2 oyunu resmiyet kazanmış ve oyunun PC ve Xbox Series X / S için çıkış yapacağı açıklanmıştı. Yukarda da belirttiğimiz gibi oyunun PlayStation tarafına çıkış yapıp yapmayacağı şimdilik bilinmiyor. Son olarak Stalker 2 çıkış gününde Xbox Game Pass ve PC Game Pass kütüphanesindeki yerini alacak.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al