2 dk. Serkan KÖSE 16.07.2021

Steam Deck’e Windows Yüklenebilecek

Valve’in yeni taşınabilir konsolu olan Steam Deck’e Windows işletim sistemi yüklenebilecek. İşte tüm detaylar.

Bilindiği üzere Valve yeni taşınabilir konsolu olan Steam Deck’i duyurmuştu. Oldukça yüksek özelliklere sahip olan Valve’in yeni taşınabilir konsoluna dair bilinmeyen ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Valve’in Steam Deck ürünü 7 inç büyüklüğünde bir ekran ile birlikte gelecek ve son AAA kalitesindeki oyunları da oynatabilecek. Yeni taşınabilir el konsolu, PC’de bulunan Steam arayüzüne sahip ve özel bir Linux işletim sistemi olan SteamOS ile birlikte gelecek. Konsol her ne kadar Linux tabanlı SteamOS ile birlikte geliyor olsa da bilindiği üzere Steam’de kütüphanesindeki yüzde 15 oranındaki oyun Linux işletim sistemini destekliyor.

Valve Herhangi Bir Kısıtlama Koymayacak

Valve Steam Deck’in bir bilgisayar olduğunu ve bu anlamda üçüncü taraf uygulamaların ve işletim sistemlerinin de kurulabileceğini açıkladı. Valve’in bu açıklaması önemli zira oyun konsolunun böylelikle Windows işletim sistemini de çalıştıracağı resmen açıklanmış oldu. Kullanıcıların Steam Deck üzerinde Windows işletim sistemini kullanmasıyla birlikte Microsoft’un Game Pass kütüphanesine de erişebileceğini söyleyebiliriz.

Tüm Oyunlar Steam Deck’e Geliyor

Bilindiği üzere Game Pass Ultimate aboneliğine sahip olan kullanıcılar, servisin bulut özelliği sayesinde Game Pass kütüphanesine yer alan yüzün üstündeki oyunu iOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlarında oynayabiliyordu. Steam Deck’lerine Windows işletim sistemini kuran kullanıcılar da bu özellikten yararlanabilecek.

Valve’in Steam Deck ürünü, özel bir AMD GPU ve 8 RDNA 2 CU ile birlikte geliyor ve bu sayede 1.6 TFLOPS’a kadar güç sağlayabilecek. Nintendo Switch’in 1 TFLOPS ve PS4’ün 1.84 TFLOPS gücünde olduğunu düşünürsek Steamdeck, PC oyunları için yeterli donanıma sahip olacağını söyleyebiliriz.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al