1 dk. Serkan KÖSE 27.10.2021

Steam QR Kod İle Girişi Test Etmeye Başladı

Popüler oyun kütüphanesi olan Steam’e yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Steam şimdi de kullanıcıların güvenliğini arttırmak ve hızlı giriş yapılabilmesi için QR giriş yöntemini test ediyor. 

Her hafta Steam üzerinden haftanın en çok indirilen oyunlarını görebildiğimiz ve Steam ile ilgili verilere ulaşabildiğimiz SteamDB’nin kurucusu olan Pavel Djundik tarafından yapılan paylaşıma göre Steam QR kodu ile giriş özelliği üzerinde çalışıyor. 

QR Kod İle Giriş Geliyor

Hali hazırda bazı uygulamalarda ve internet sitelerinde şifre kullanımı rafa kalkmış durumda. Oyuncuların yakından tanıdığı Discord uygulamasında da uzun bir süredir QR kod ile giriş seçeceği bulunuyor. Djundik paylaşımında Valve’in kısa süre içinde satışa çıkartacağı taşınabilir oyun bilgisayarı olan Steam Deck’in çıkışı ile birlikte Steam’e giriş için QR Kod ile giriş özelliğinin ekleneceğini gösterdi ve giriş ekranının şimdilik geliştirme sürecinde olan ekran görüntüsünü paylaştı. QR Kod ile giriş özelliği e-posta gibi hali hazırda Steam’de kullanılan iki aşamalı doğrulama özelliklerine alternatif olarak sunulacak. 

Üstte yer alan ekran görüntüsünde de görebileceğimiz kod dizisi yeni özelliğe ışık tutuyor. 14. satırda yer alan “Steam Mobil Uygulaması aracılığıyla onayınızı bekliyorum…” ifadesi bu özelliği müjdeliyor ve özelliğin nasıl kullanılacağını gösteriyor. 

Steam’in böyle bir özelliği geç olsa da eklemesi sevindirici. Dileriz ilerleyen günlerde bu özellik Epic Games Store’a da eklenir. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al