2 dk. Esporlab 30.03.2020

Steam, Yeni Çevrimiçi Oyuncu Rekoru Kırdı

Steam, yeni çevrimiçi oyuncu rekoru kırdı. Steam ve Steam’de bulunan CS: GO’nun rekor kırmasına alıştık diyebiliriz. Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus, birçok ülkede karantina kararını beraberinde getiriyor. Durum böyle olunca evlerinde sıkılan insanlar, çeşitli oyunlar oynayarak ve ailesi ile vakit geçirerek sıkıntılarını aşmak istiyor. Bu noktada dünyanın en büyük çevrimiçi oyun platformlarından biri olan Steam, karşımıza çıkıyor. Binlerce oyunun yer aldığı platform, bu dönemde sunduğu ücretsiz oyunlar ve indirimler ile Coronavirüs’ten dolayı sıkılan insanlara kolaylık sağlıyor. Hem insanların evde kalmak zorunda olması hem de oyunların ücretsiz olması, Steam’in her gün yeni bir rekor kırmasını sağlıyor.

Steam, Yeni Çevrimiçi Oyuncu Rekoru Kırdı

Her hafta rekor kıran Steam, bu rekorlarına virüsten sonra uzun bir süre ulaşamayacak gibi duruyor. İnsanlar, adeta Steam ve benzeri platformlarına saldırıyor diyebiliriz. Can sıkıntısını herhangi bir şekilde gidermek isteyenler, Steam’de eğleniyor.

Rekorda büyük payı olan ve milyonlarca kişi tarafından oynanan oyunlar şu şekilde: Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, PUBG, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege ve GTA V. Oyunlar arasında lider olan CS: GO, ortalama 1 milyon kişi tarafından oynanıyor. Neredeyse CS: GO kadar eski bir yapım olan Dota 2, ortalama 750.000 kişi tarafından oynanıyor. Geriye kalan 3 oyun ise 700.000 ile 400.000 aralığında oyuncu  sayısıyla ilerliyor.

Steam, 23 Milyon Anlık Oyuncuya Ulaştı !

Salgının başlamasının ardından çevrimiçi oyuncu istatistiği, sürekli olarak artmaya başladı. İlk hafta 20,313,476 kişi olan çevrimiçi oyuncu sayısı, ikinci hafta ise 22 milyon kişiye kadar çıkmıştı. Bu hafta yeni bir rekor kıran Steam, 23,392,298 anlık oyuncuya ulaştı.

Milyonlarca oyuncuyu anlık olarak kaldırabilen Steam, bu dönemde çok iyi iş çıkarıyor diyebiliriz. Yapılacak herhangi bir hata, bir anda milyonlarca oyuncunun kaybına neden olabilir. Steam’in bunun farkında olduğunu ve bu yüzden ipleri sıkı tuttuğunu söyleyebiliriz.

Coronavirus’ün ne zaman biteceği ise bilinmiyor. Tüm dünyada bu sürecin geride kalmasını ve daha fazla can kaybının olmamasını umuyoruz. İyi oyunlar !

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al