1 dk. Serkan KÖSE 22.09.2021

Steam’de Kullanıcılar Oyunu İndirirken Oynayabilecek

Valve’in en çok kullanılan servislerinden birisi olan Steam, oyun dünyasında yeni bir dönem başlattı. Steam’i geliştirmeye devam eden Valve, oyuncular için önemli bir özellik getirecek.

Bilindiği üzere günümüzde oyunların boyutları bir hayli arttı ve bu oyunların indirilmesi uzun sürüyor. Oyuncular, oyunları indirirken geçen sürede bir hayli sıkılıyor. Valve görünüşe göre bu durumu değiştirmek istiyor. 

Steam’de Oyunlar İnerken Oynanabilecek

Valve’in geçtiğimiz yıl aldığı patent kısa bir süre önce ortaya çıktı. Detaylara baktığımızda Valve’in üstünde çalıştığı bu sistem kullanıcıların daha oyunları indirirken oynayabilmesine imkan tanıyor. Bu sistem kullanıcıların bilgisayarınızdan yer açmak istediğinizde oyununun bütünlüğünü bozmadan oyundan bazı dosyaları silmenizi de izin verecek. Bu sistemin ne zaman Steam’e geleceği ise şimdilik bilinmiyor. 

Aslında bu sistem PC tarafında olmasa da konsol tarafında PlayStation ve Xbox platformlarında kullanılabiliyor. Sistem yeni nesil konsollarında da kullanılıyor. Call of Duty serisi oyunlarında da kullanılan bu sistemin PC tarafında Steam ya da Epic Games Store’da kullanılabilmesi oyuncular için güzel bir gelişme olabilir. 

Valve daha önce benzer bir sistemi Mortal Kombat 10 oyunda da denemişti ancak oyun parça parça indiği için olumlu geri dönüşler almamıştı. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al